• home
 • video
 • pas verschenen

  Feyenoord moet Europese match achter gesloten deuren spelen

  Deze opblaasbare banaan komt Feyenoord duur te staan.

  De UEFA heeft beslist dat Feyenoord 2 Europese matchen zonder publiek moet spelen, waarvan eentje voorwaardelijk. Dit is een straf voor de racistische uitlatingen van de fans in de match tegen Roma.

  In de heenmatch hadden de fans van Feyenoord zich al misdragen door de binnenstad van Rome kort en klein te slaan (foto). Ook in de terugmatch lieten ze zich van hun kleinste kant zien.

  Zo werd in De Kuip een opblaasbare banaan het veld opgegooid. De ref legde de match stil, omdat hij vermoedde dat dit om een racistische actie ging.

  Voor dit incident alleen al moet Feyenoord één Europese thuismatch spelen zonder publiek. Het krijgt er ook een boete van 50.000 euro voor.

  Toen Feyenoord-spits Te Vrede in de tweede helft rood kreeg, gingen de poppen opnieuw aan het dansen. De fans gooiden allerlei projectielen, waaronder vuurwerk, op het veld. De ref legde de match opnieuw een kwartier stil.

  "Hiervoor krijgt de club opnieuw een boete van 50.000 euro en een voorwaardelijke straf van één thuismatch zonder publiek."