• home
 • video
 • pas verschenen

  Eigenzinnige Lierse-voorzitter: "Hopelijk dinsdag gered"

  Samy: "Je moet nooit luisteren naar zogenaamde voetbalkenners."

  "Ik ga ervan uit dat de Pro League Moeskroen dinsdag uitsluit. Dan zijn wij gered en mag Cercle naar de eindronde", reageert voorzitter Maged Samy na winst in Play-off III. "We hebben de juiste keuze gemaakt door de jeugd het vertrouwen te geven."

  Na winst in Play-off III ten koste van Cercle Brugge mag Lierse nog dromen van het behoud.

  Het team speelt nu de eindronde met de tweedeklassers. Al hoopt voorzitter Maged Samy die wedstrijden te kunnen ontlopen.

  "Ik ga er niet van uit dat we die eindronde nog moeten spelen. Moeskroen-Péruwelz moet dinsdag (op een algemene vergadering, red.) worden uitgesloten van de Pro League. Dan redden wij ons definitief en krijgt Cercle nog de kans om zich te redden", maakt hij zich sterk in Gazet van Antwerpen.

  "Bewijs van ons gelijk"

  Halverwege het seizoen is Maged Samy met de grove borstel door zijn kern en zijn technische staf gegaan.

  "Voor mij is dit het bewijs van ons gelijk. We hebben de juiste keuze gemaakt door de jeugd het vertrouwen te geven", reageert hij.

  "Eigenlijk hebben we zelfs te laat die grote kuis gehouden. Als we van bij het begin van het seizoen met deze groep hadden gespeeld, waren we nooit in de problemen gekomen."

  "De voornaamste les die ik getrokken heb, is dat je nooit moet luisteren naar stereotiepe raadgevingen van zogenaamde voetbalkenners. Soms moet je dingen doen die je niet uit boeken kan leren."

  Doelpunten Lierse - Cercle Brugge 3-1