• home
 • video
 • pas verschenen

  Antwerp-voorzitter: "Ons dossier is sterker dan vorig jaar"

  Het zijn spannende dagen voor Antwerp. De club heeft vandaag voor het BAS zijn licentiedossier kunnen verdedigen. "We staan hier vol vertrouwen", klonk het voor de zitting bij Antwerp. Ten vroegste donderdag wordt er een uitspraak verwacht.

  Antwerp kreeg van de Licentiecommissie bijna drie weken geleden geen licentie voor tweede klasse. De tweedeklasser trok naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), om in beroep alsnog zijn licentie te behalen.

  Vanavond mag Antwerp zijn dossier verdedigen bij het BAS. "Ik vind dat we een stevig onderbouwd dossier hebben, ook over de schuldeisers", vertelde Antwerp-voorzitter Jan Michel voor de zitting aan Sporza.

  "Het is natuurlijk geen exacte wetenschap. Het BAS zal beslissen of Antwerp een licentie krijgt, maar we gaan vol vertrouwen naar de zitting. Ik denk zelfs dat ons dossier sterker is dan vorig jaar."

  Over de mogelijke rol van Patrick Decuyper: "Hij is enorm belangrijk. Als we de licentie behalen, dan denk ik dat er een mooie toekomst is weggelegd. Dan kunnen we eindelijk een toekomstvisie ontwikkelen."

  "Dat was de laatste jaren niet mogelijk, maar met de komst van Decuyper wel. En dan kan Antwerp snel weer zijn waar het thuishoort: in eerste klasse. Als het niet lukt? Dan zullen we de gevolgen wel bekijken."