• home
 • video
 • pas verschenen

  Alaphilippe: "Uitzonderlijk zou ik mijn prestatie niet noemen"

  Alaphilippe kan terugblikken op een geslaagde week.

  Julian Alaphilippe was de verrassing van de Ardense klassiekers. Wie tweede kan worden in zijn eerste deelnames aan Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl, komt terug om ooit te winnen. "Ik mis nog wat ervaring en kracht in vergelijking met winnaar Valverde."

  Het 22-jarige goudklompje uit het kamp van Patrick Lefevere moest deze week twee keer ervaren rot Alejandro Valverde laten voorgaan. "Ik ben een beetje gefrustreerd door deze tweede tweede plaats", zei Alaphilippe na Luik-Bastenaken-Luik.

  "Ik ben tevreden over mijn conditie, maar uitzonderlijk zou ik mijn eigen prestatie niet noemen. Vandaag heb ik geleerd dat ik nog wat geduld moet hebben en dat ik nog wat werk heb om het gat met de allergrootste te dichten."

  "Ik mis nog wat ervaring en kracht in vergelijking met winnaar Valverde. Luik-Bastenaken-Luik is een koers waar je ervaring voor nodig hebt. Dit was mijn eerste deelname, maar ik wil graag terugkeren. Ik hoop dat ik ooit een grote koers kan winnen."

  "De sterkste heeft verdiend gewonnen"

  Alaphilippe was naar Luik afgezakt om net als in de Amstel en de Waalse Pijl te werken voor kopman Michal Kwiatkowski.Toen die door het ijs zakte, kreeg de Fransman carte blanche.

  "Ik heb me lang geconcentreerd op mijn werk voor de ploeg en moest extra energie verbruiken om terug aan te sluiten na een valpartij waarin ook Daniel Martin en Nicolas Roche betrokken waren. Ik moest alles geven en kon pas aansluiten bovenaan La Redoute."

  "Op St Nicolas zei de ploegleiding me om voor eigen rekening te rijden en ging ik mee met een aanval. Op twee of drie kilometer voor de finish zat ik als enige van de ploeg in de eerste groep. Ik wist dus dat ik de sprint zou moeten rijden."

  "Het was een afmattende koers en in de laatste kilometers zaten alle renners die nog een beetje fris waren vooraan. Eigenlijk was iedereen wel behoorlijk kapot trouwens. Ik ben in de buurt van Rui Costa gebleven, maar zelfs als ik beter gepositioneerd was, was het onmogelijk geweest om Valverde te verslaan. Hij was de sterkste en heeft verdiend gewonnen."