Ga naar de inhoud

Birger Verstraete tekent bij KV Kortrijk

 vr 24 april 2015 17:07
Verstraete scoorde dit seizoen één keer voor Moeskroen.
KV Kortrijk heeft een eerste versterking binnengehaald voor volgend seizoen. Birger Verstraete verlaat Club Brugge, dat hem dit jaar uitleende aan Moeskroen, en tekent voor drie seizoenen bij Kortrijk. "Ik had nood aan een familiaire club, een club waar Vlaams gesproken wordt", reageert de 21-jarige middenvelder.

Birger Verstraete kwam dit seizoen tien keer in actie voor Moeskroen-Péruwelz, dat hem huurde van Club Brugge. De centrale middenvelder scoorde één keer voor de Henegouwse club.

Kortrijk geeft Verstraete een contract voor drie seizoenen, tot 2018. "Als club zijn we enorm blij om opnieuw een heel talentvolle en jonge West-Vlaamse speler bij de club te verwelkomen", laat Kortrijk weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Verstraete: "Nood aan familiaire club"

"Ik ben zeer tevreden, zeker na het moeilijke seizoen dat ik achter de rug heb", reageert Birger Verstraete. "Ik ben blij met het contract dat Kortrijk me aanbiedt."

"Hopelijk speelt KV Kortrijk volgend seizoen even goed als dit seizoen. Mijn ambitie is om zoveel mogelijk minuten te kunnen spelen. Ik weet dat KV Kortrijk over goede middenvelders beschikt en dat ik hard zal moeten werken om die speelminuten af te dwingen."

"KV Kortrijk is een familiaire club, daar had ik nood aan na het voorbije seizoen. Ik had ook nood aan een club waar Vlaams gepraat wordt."