• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbergh houdt neusbreuk over aan de Ronde, Stybar verliest tanden

  Vandenbergh kwam ten val op ongeveer twee kilometer van de finish.

  Etixx-Quick Step is niet ongeschonden uit de Ronde van Vlaanderen gekomen. Stijn Vandenbergh kwam twee keer ten val en brak zijn neus. Zdenek Stybar verloor dan weer een deel van zijn gebit.

  Stijn Vandenbergh finishte als 51e in de Ronde, op ruim drie minuten van winnaar Alexander Kristoff. Maar mogelijk had er wel meer ingezeten voor Etixx-Quick Step-renner, want hij viel twee keer.

  "Het was mijn dagje niet", laat Vandenbergh weten op Twitter. "Bij een val op de Paddestraat raakte ik een boom en brak ik mijn neus. En in de finale ben ik nog eens gevallen. Ik hoop op meer geluk en goeie benen voor Parijs-Roubaix."

  Vandenberghs val in de finale (zie video) werd veroorzaakt door Zico Waeytens, die na een vreemd manoeuvre zelf ternauwernood rechtop bleef. Waeytens bood na afloop zijn excuses aan op Twitter. "Jammer dat ik Stijn Vandenbergh deed vallen, ik deed het niet met opzet", aldus Waeytens.

   

  Stybar: "Het verlies van mijn tanden leidde me af"

  Tsjechisch kampioen Zdenek Stybar reed een goede Ronde van Vlaanderen en kwam uiteindelijk als negende over de finishlijn. Toch liep niet alles van een leien dakje voor de Etixx-Quick Step-kopman. Hij verloor op 70 kilometer van de streep een deel van zijn gebit. Gisteren kon hij nog niet reageren, maar op de site van zijn ploeg deed hij dat ondertussen wel.

  "Omdat mijn tanden te veel bewogen, besliste ik om ze eruit te halen voor de tweede passage over de Oude Kwaremont. Het is moeilijk om te zeggen hoe dat mijn prestatie heeft beïnvloed, maar het is zeker niet fijn om in zo'n race zonder tanden te moeten rijden. Ik was afgeleid en wist niet goed wat te doen."

  "Toch ben ik tevreden over mijn wedstrijd. De vorm is goed en ik deed er alles aan om de vlucht van Niki Terpstra te beschermen. De Ronde blijft de mooiste van alle wielerwedstrijden, maar nu verschuift de focus naar Parijs-Roubaix."

  Vandenbergh aanvaardt de excuses van Waeytens op Twitter: