• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard vertrekt met Legear en Ezekiel naar Club Brugge

  Standard-coach Riga: "We zijn goed voorbereid."

  Maandag staat met Club-Standard de eerste topaffiche van Play-off I op het programma. De manschappen van José Riga zijn vandaag al vertrokken voor de trip naar Jan Breydel. Opvallende aanwezigen in de selectie van Standard zijn Imoh Ezekiel en Jonathan Legear.

  Standard-coach José Riga heeft in een persconferentie vooruitgeblikt op de start van Play-off I. "Onze groep heeft er heel veel zin in. We hebben hard gewerkt en zijn er klaar voor. Onze stage in Marbella is heel goed verlopen. De blessure van Jiloan Hamad is het enige minpunt."

  "We willen onze eerste match winnen, maar we kennen natuurlijk ook de kwaliteiten van Brugge. We weten dat ze verschillende spelstijlen kunnen hanteren. Het is een relatief complete ploeg met veel troeven en bovendien zitten ze in een positieve flow."

  "Het verleden heeft ons geleerd dat de eerste match belangrijk is, maar niet doorslaggevend", besluit de trainer van Standard.

  Opvallend: Ezekiel en Legear in de selectie

  Imoh Ezekiel (21) en Jonathan Legear (27) zitten in de 20-koppige selectie van Standard voor de match tegen Brugge. Ezekiel liep op 7 maart een spierscheuring op in zijn rechterdij en zou 6 tot 8 weken aan de kant staan. Ook Legear mag hopen op zijn eerste speelminuten dit seizoen. De rechtsbuiten speelde in het seizoen 2014-2015 nog geen enkele officiële wedstrijd.

  Bekijk het interview van Riga: "Klaar voor de start!" (Frans)