• home
 • video
 • pas verschenen

  Julien Loubet wint zijn gewicht in camembertkaas

  Loubet (hier nog bij AG2R in 2011) legt vanavond kaas op zijn boterham.

  De 30-jarige Julien Loubet heeft zijn contentinale ploeg Marseille 13 KTM een mooie zege bezorgd. De Fransman klopte zijn landgenoot Pierrick Fédrigo in de sprint van Parijs-Camembert (1.1) en wint zo zijn gewicht in camembertkaas. De twee Fransen waren overblijvers van een vlucht waarin ook Jan Bakelants vertoefde.

  De vroege vluchters kregen meer dan tien minuten voorsprong, maar op zo'n 30 kilometer van de eindstreep vond het peloton het welletjes. Zeven andere renners gingen ervandoor, met daarbij een Belg: Jan Bakelants (AG2R).

  Op de slotklim van de Crouttes lieten de Fransen Pierrick Fédrigo (Bretagne-Séché Environnement) en Julien Loubet hun medevluchters achter. Het kopduo bleef het peloton voor, gemend door Cofidis in dienst van Nacer Bouhanni, en in de sprint toonde Loubet zich de snelste. Een knappe zege, want Loubet reed de voorbije drie jaar nog op amateurniveau.

  Uitslag

  1. Julie Loubet (Fra)
  2. Pierrick Fédrigo (Fra)
  3. Samuel Dumoulin (Fra)
  4. Kevin Ledanois (Fra)
  5. Yukiya Arashiro (Jap)
  9. Sébastien Delfosse