• home
 • video
 • pas verschenen

  "Stybar verloor zijn tand en kon alleen gelletjes eten"

  Een pijnlijke grimas op de Koppenberg

  Opvallend beeld tijdens de beklimming van de Koppenberg: toen Zdenek Stybar een brede grimas trok, was duidelijk te zien dat hij bovenaan een snijtand miste. "Hij kon alleen gelletjes eten", zegt Wilfried Peeters.

  Zdenek Stybar verloor zijn tanden na een val in de Eneco Tour van 2014. Als tijdelijke oplossing kreeg hij nieuwe tanden aangemeten. Maar die liet de Tsjech al eens opnieuw plaatsen vlak voor de Strade Bianche. Ze hielden stand, tot vandaag.

  Stybar zelf kon niet reageren na de Ronde van Vlaanderen. Dat deed ploegleider Wilfried Peeters in zijn plaats: "Stybar verloor zijn tanden in de koers en kon niet eten. Hij moest het bij gelletjes houden. Net als de rest van de ploeg valt hem weinig te verwijten. Zdenek mocht nog mee met Van Avermaet en Sagan, dan had er nog iets gekund als ze voorin waren geraakt. Maar het is nu zo."

  Stybar reageert alleen met een tweet: