• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Wijk: "Minder dan 50 procent kans op redding"

  Van Wijk weet als geen ander hoe hij een eindronde moet aanpakken.

  Het groen-zwarte deel van Brugge rekent op Dennis van Wijk om Cercle in eerste klasse te houden. De Nederlander staat te boek als een eindrondespecialist en stelt zijn ervaring nu ten dienste van de 'Vereniging'. "Ik heb deze situatie al eerder tot een goed einde gebracht en ben gemotiveerd om eraan te beginnen."

  Dennis van Wijk weet waar hij aan begint bij Cercle Brugge. De Nederlandse trainer kon in het verleden al met Roeselare en Bergen via de eindronde de promotie kon afdwingen. Vorig seizoen deed van Wijk dat kunstje met Westerlo nog eens over.

  "Ik voel me best goed bij deze situatie", blikt van Wijk vooruit op de website van de club. "Ik heb dit al eerder meegemaakt en heb het tot een goed einde gebracht. Ik ben gemotiveerd om eraan te beginnen."

  Toch weet van Wijk dat hij voor een aartsmoeilijke opgave staat: "Tegen Lierse heb je misschien iets meer dan 50% kans omdat je drie punten voor hebt, maar tegen de tweedeklassers is dat een ander verhaal. Zij spelen een ander soort voetbal. Daardoor schat ik onze overlevingskansen lager in."

  Cercle tankte vorige week wel vertrouwen na winst in een oefenwedstrijd tegen Antwerp (3-4): "We moesten weer proeven van een overwinning. Die mentale boost is heel belangrijk. Als je nog eens vier goals maakt, is dat mooi meegenomen".

  "Wat we daar gedaan hebben, vormt de basis voor de wedstrijden tegen Lierse. We hebben hen heel goed geanalyseerd en hebben een gameplan uitgewerkt met de hele staf. Het zal niet makkelijk zijn, maar ook niet onmogelijk", besluit van Wijk.