• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Broeck: "Ik doe er alles aan om er te staan in de Giro"

  Van den Broeck mag zijn kans gaan in de Italiaanse cols.

  Lotto-Soudal mikt met Jurgen Van den Broeck op een goed klassement in de Ronde van Italië. Van den Broeck kon zijn ploeg in de Tirreno en de Ronde van Catalonië overtuigen. "Dit is de terugkeer naar de plaats waar het voor mezelf als ronderenner begonnen is", zegt de Lotto-klimmer.

  "Ik ben uiteraard heel blij dat de ploeg me opgenomen heeft in de selectie van de Giro", vertelt Jurgen Van den Broeck, die deze week te horen kreeg dat hij met André Greipel en Maxime Monfort de speerpunten van Lotto-Soudal in de Ronde van Italië wordt.

  "Dat ik niet naar de Tour ga, was al langer duidelijk. Daar kan ik me in vinden. Maar de Giro zie ik als de terugkeer naar de plaats waar het voor mezelf als ronderenner begonnen is", zegt Van den Broeck, die er in 2008 6e werd en er voor het eerst in zijn carrière een top 10-plaats in een grote ronde veroverde.

  "Woensdag trek ik voor 2,5 week naar Tenerife om me er optimaal voor te bereiden. Daarna probeer ik een zo goed mogelijke Ronde van Romandië af te werken."

  "Ik zal er alles aan doen om er te staan", zegt Van den Broeck over de Giro. "Ik heb zelf aangedrongen op een selectie en wil die ook waarmaken. De Ronde van Romandië wordt een referentiepunt. Die koers zal mee bepalen of een top 10 in de Giro realistisch is."

  "Ik voel me nu veel beter dan vorig jaar op hetzelfde moment. Ik had toen een heel zware winter achter de rug door de combinatie van de revalidatie na mijn val in de Tour en de conditieopbouw. Ik kwam toen van heel ver terug en heb die impact zelf wat onderschat."

  Sergeant: "De top 10 lijkt me een correcte doelstelling"

  Ploegmanager Marc Sergeant geeft een woordje uitleg bij de selectie van Van den Broeck. "Jurgen wou heel graag naar de Giro en iedereen heeft belang bij een goed resultaat. Ook op mentaal vlak is dit voor Jurgen belangrijk, denk ik. Hij mag zijn kans gaan in hetgeen hij het liefst doet, een grote ronde."

  "Twee jaar geleden eindigde hij in Romandië in de top 10. We hopen dat hij dat kan herhalen. Als je in de Giro goed wil zijn, moet je in Romandië al goed zijn."

  "Ook in de Giro wordt dat het doel. Met een plaats bij de eerste 10 zal ik tevreden zijn. Voor een renner die de afgelopen jaren top 5 reed in de Tour en zelfs vorig jaar nog 13e werd in moeilijke omstandigheden, lijkt me dat een correcte doelstelling.”