• home
 • video
 • pas verschenen

  Duizenden wielertoeristen rijden hun Ronde

  Wielerliefhebbers leven zich uit in de Vlaamse Ardennen.

  De zaterdag voor de Ronde van Vlaanderen is traditioneel de afspraak voor de wielertoeristen. Ook vandaag hebben zo'n 15.000 liefhebbers de kasseien en de hellingen van de Ronde getrotseerd. Door het slechte weer zijn zo'n 1.000 wielertoeristen thuis gebleven.

  Het slechte weer was de spelbreker in de Ronde voor wielertoeristen. Niet alleen was de regen het sein voor heel wat ingeschreven wielertoeristen om thuis te blijven, ook voor de deelnemers waren er gevolgen.

  De kasseien lagen er nat en glibberig bij en dat veroorzaakte op de hellingen heel wat files en valpartijen. Vooral op de Koppenberg was het moeilijk om helemaal tot op de top te rijden.

  "Alle 16.000 tickets waren verkocht, maar door het slechte weer is er wat meer verval. Meer deelnemers hebben vandaag beslist om niet de langste afstand te rijden en kiezen ervoor om de Koppenberg te ontwijken", klinkt het bij organisator Golazo.

  De deelnemers komen uit meer dan veertig landen en de helft zijn buitenlanders. De Nederlanders (3.227), de Britten (2.047) en de Fransen (797) maken de top drie uit. Er zijn ook deelnemers uit verre of exotische bestemmingen als Australië, Japan, Canada, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, Brazilië en Venezuela.