• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische ex-Ronde-winnaars zetten hun geld op Vanmarcke

  Sep Vanmarcke is de favoriet van onder meer Eddy Planckaert.

  Sporza deed een rondvraag bij vijf Belgische ex-winnaars van de Ronde van Vlaanderen. Zij kiezen, niet echt verrassend, bijna allemaal voor een Belg. Sep Vanmarcke wordt drie keer op één gezet, Debusschere en "halve Belg" Stybar krijgen elk één stem.

  Eddy Planckaert: Sep Vanmarcke

  Ik hoop van harte en ben er bijna zeker van dat we met Sep Vanmarcke een Belgische ex-winnaar krijgen. Omdat hij het verdient. De brute kracht moet zegevieren. Als hij het kopje erbij houdt, hebben we zondag weer een nieuwe Belgische Ronde-winnaar.

  Johan Museeuw: Zdenek Stybar

  Stybar heeft op een grote manier de Strade Bianche gewonnen. Daarna heeft hij zich een klein beetje weggestoken. Hij is heel explosief. Ik denk dat alleen hij kan wegschieten op de Paterberg. Het is dan wel geen Belg, maar hij spreekt toch Vlaams, dus het zou toch een klein beetje een Belgische winnaar zijn.

  Peter Van Petegem: Sep Vanmarcke

  Hij is de laatste weken heel goed bezig. Hij heeft al bewezen dat hij dit soort klassiekers aankan. Hij is de enige renner die het verschil kan maken op de Oude Kwaremont en de Paterberg.

  Eric Vanderaerden: Jens Debusschere

  Ik hoop dat Debusschere in zijn nationale trui kan winnen, want ik heb dat 30 jaar geleden ook gedaan en dat is een fantastisch gevoel.

  Edwig Van Hooydonck: Sep Vanmarcke

  Hij is al twee maanden supergoed bezig. Hij is diep geweest in Gent-Wevelgem, maar heeft daarna een week kunnen rusten. Hij is niet de man die 15 koersen per jaar zal winnen, maar als hij wint, is het een grote koers. Ik verwacht dat hij met 2-3 man naar de finish zal trekken en het dan afmaakt. Hij kan Stybar en Van Avermaet aan in de sprint.