• home
 • video
 • pas verschenen

  "Met die vorm zet ik Fellaini niet op de bank"

  Louis van Gaal zwaait met lof voor Marouane Fellaini.

  Marouane Fellaini toonde de afgelopen weken bij Manchester United en de Rode Duivels dat hij in bloedvorm zit. Dat is ook Louis van Gaal niet ontgaan. "Vanaf zijn eerste training heeft Marouane altijd gedaan wat ik hem vroeg", zegt de Nederlandse coach.

  Marouane Fellaini heeft zich met enkele glansprestaties in de harten van de supporters van Manchester United gespeeld. "Vorig seizoen had hij veel pech door blessures en ziekte", weet Louis van Gaal nog.

  "Hij is de enige speler die die negatieve spiraal heeft omgebogen", zwaait Van Gaal met lof. "Natuurlijk heeft hij hulp gekregen van de staf en zijn ploegmaats, maar het meeste heeft hij zelf gedaan."

  "Hij sloot in de zomer wat later aan na het WK in Brazilië. Maar vanaf de eerste training heeft hij alles gedaan wat ik van hem vroeg. Ik zei hem wat hij moest doen en dat heeft hij snel opgepikt. Ik ben dus niet verrast door zijn goeie vorm."

  "Als hij fit is, dan heeft hij bijna alles gespeeld onder mij", gaat de Nederlandse coach van Manchester United voort. "Ik was op zoek naar evenwicht in de ploeg en Marouane kan mij dat geven. Met het oog op de tegenstander kan ik altijd de ploeg omgooien, maar met deze vorm kan ik hem niet op de bank zetten."