• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbempt: "Genk en Lokeren geven Play-off II extra cachet"

  Lokeren en Genk zijn in Play-off II beland

  Peter Vandenbempt is benieuwd of Genk en Lokeren nog gemotiveerd raken voor Play-off II en Cercle mag hopen door de komst van Dennis van Wijk. In dit stuk van zijn vooruitblik op de seizoensapotheose behandelt onze voetbalkenner Play-off II en III.

  Ziet de spelersgroep Play-off II zitten?

  Genk en Lokeren zijn de ploegen die uit de boot gevallen zijn voor Play-off I, ik ben benieuwd of ze nog gemotiveerd geraken om toch nog te proberen een Europees ticket te halen. Dat is Genk trouwens al eens gelukt.

  Lokeren heeft zeker de kwaliteiten heeft om via PO II nog een flinke gooi te doen naar Europees voetbal, dat denk ik echt wel.

  Alleen is de vraag die beantwoord moet worden: ziet de spelersgroep dat nog zitten en zijn ze daarvoor nog te motiveren? Ik zou denken van wel, want het is een mooie uitdaging.

  Maar is Lokeren al bekomen van de klap om geen PO I te spelen? Je moet toch eerst door een donkere tunnel van PO II voor je om dat Europese ticket kunt spelen.

  Maar, helaas voor hen, geeft de aanwezigheid van Genk en Lokeren, en ook die van Zulte Waregem wel, een extra cachet aan deze editie van PO II.

  Met het mes op de keel in Play-off III

  Voor Play-off III en de degradatiestrijd kan de komst van Dennis van Wijk (kleine foto) bij Cercle cruciaal zijn. Als hij niet de nieuwe coach van Cercle was geworden, zou ik er een streep door getrokken hebben.

  Van Wijk is een speciale coach die in korte periode een ploeg ongelofelijk kan motiveren. Het zal er ook wel van afhangen voor Cercle welk niveau dragende spelers als Maarten Martens en Faris Haroun nog kunnen halen.

  En bij Lierse is het nu anders dan in de laatste weken van de competitie. Toen wisten ze al dat ze laatste zouden worden en konden ze vrank en vrij spelen onder de nieuwe coach. En nu is het toch met het mes op de keel.

  Je kunt over Play-off III eigenlijk geen zinvolle voorspelling doen, dus geef ik Cercle een beetje het voordeel omdat het drie punten extra heeft en een thuismatch meer.

  Maar dan wacht nog de eindronde. En dat is dit jaar tegen ploegen met kwaliteiten. Ik denk dat, welke ploeg er ook in sukkelt, daar zal sneuvelen.

  Peter Vandenbempt