• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Buyten mag Franse topper op gang trappen

  Van Buyten speelde van 2001 tot 2004 bij Marseille.

  In de Ligue 1 moet leider PSG zondag op bezoek bij Olympique Marseille, de derde in de stand. Daniel Van Buyten en Jean-Pierre Papin geven de aftrap van de topmatch.

  Daniel Van Buyten stopte na het WK in Brazilië met voetballen, maar hij betreedt zondagavond omstreeks 21 uur nog eens een voetbalveld. De ex-verdediger speelde van 2001 tot 2004 bij Marseille, speelde in die periode 98 duels en scoorde daarin 14 doelpunten.

  Van Buyten moet zijn ex-club nu geluk brengen in de topper tegen leider PSG en hij krijgt daarbij de hulp van Jean-Pierre Papin. De Fransman is een nog groter clubicoon: hij speelde tussen 1986 en 1992 278 wedstrijden voor Marseille en werd vijf keer op een rij topschutter in de Ligue 1. Hij werd door de supporters dan ook verkozen tot "Olympien du Siècle".

  Papin speelde voor zijn periode bij Marseille nog een jaartje bij Club Brugge en zou later nog het shirt van onder andere AC Milan en Bayern dragen. De voormalige sluipschutter is ondertussen 51 jaar oud.

  Als Marseille (57 punten) zondag zegeviert tegen PSG (59 punten) wipt het over de Parijzenaars in de stand. Tussen beide teams in staat nog Lyon met 58 punten. Marseille zal rekenen op Rode Duivel Michy Batshuayi, die vorige maand door de supporters werd uitgeroepen tot speler van de maand.