• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Ronde is belangrijkste wedstrijd van mijn seizoen"

  Van Avermaet: "Hopelijk heb ik zondag wel eens geluk."

  Greg Van Avermaet grossiert in de ereplaatsen in de Ronde. "Ik ben er altijd goed, maar het lukte nog niet om te winnen." Alexander Kristoff blaakt van het zelfvertrouwen. "Ik ben er gerust op dat ik zal kunnen volgen in de finale." Geraint Thomas, ten slotte, houdt de druk af. "Als we zondag niet winnen, is dat geen ramp."

  2e, 4e, 7e en 8e. Dat is het palmares van Greg Van Avermaet in de Ronde van Vlaanderen. "De Ronde is de wedstrijd die mij het beste ligt. Ik ben er altijd goed geweest, alleen lukte het nog niet om de wedstrijd te winnen."

  "Ik kijk ernaar uit. Ik verkende het parcours twee keer. De wegen en hellingen ken ik wel al, maar details maken het verschil. Zo heb ik op de Paterberg opgemerkt dat de put waar ik vorig jaar inreed er nog steeds ligt. Dat zal me geen twee keer overkomen."

  "Ik ben er klaar voor, al ik heb wel nog een beetje last van mijn onderrug na mijn val in de E3 Harelbeke. Ik heb de beelden nog eens bekeken. Het zag er spectaculair uit."

  "De Ronde is voor mij de belangrijkste wedstrijd van het hele jaar. Het is altijd speciaal om in Brugge aan de start te staan, vooral met al dat publiek en die vele aanmoedigingen."

  "Ik ben er in de grote koersen altijd bij, maar mis soms dat tikkeltje geluk om het echt af te maken. Misschien heb ik het geluk zondag wel eens aan mijn kant."

  Thomas: "Ideaal scenario: met 10 minuten voorsprong de slotfase in"

  Voor Tom Boonen is Geraint Thomas dé te kloppen man. Zelf houdt hij de boot af. "We werken met Sky het beste voorjaar ooit af voor onze ploeg. Als we zondag niet winnen, is dat geen ramp."

  "Het is wel wat vreemd dat ik als topfavoriet naar de Ronde trek. Als kleine jongen keek ik altijd naar die koers en ik vond die zo mooi."

  "Zonder Boonen en Cancellara zal er sowieso anders gekoerst worden. Tactischer vooral, maar daar zijn we heel sterk in. Het ideale scenario? Met tien minuten voorsprong aan de laatste kilometers beginnen", lacht de Welshman.

  "Nee, serieus. We zullen moeten overleven tot aan de laatste lus met de Oude Kwaremont en de Paterberg. Als ik er dan nog bijzit met goeie benen, zit de mogelijkheid erin dat ik het red. Maar in de Ronde kan veel gebeuren."

  Kristoff: "In Milaan-Sanremo nog niet in topvorm, nu wel"

  Alexander Kristoff gaf, voor zover dat nog nodig was, zijn visitekaartje af in de Driedaagse. "Door het forfait van Boonen en Cancellara zijn mijn kansen gestegen. Ik hoef zondag de koers niet te dirigeren, maar ik moet wel in staat zijn om in de finale de debatten te kunnen volgen. Daar ben ik vrij gerust op."

  "Ik ben niet traag in de sprint, maar dan moet ik wel nog fris zijn. In Milaan-Sanremo was John Degenkolb mij de baas, maar toen was ik niet in topconditie. Dat is nu wel het geval. Ik ben klaar voor zondag."