• home
 • video
 • pas verschenen

  Tom Boonen: "Thomas is de enige die vijf sterren verdient"

  Tom Boonen zit zondag voor de buis.

  Drievoudig Ronde van Vlaanderen-winnaar Tom Boonen is er zondag niet bij. Welk advies geeft hij zijn ploegmaats? "Thomas volgen. Die steekt er bovenuit", heeft Boonen gezien. "En na de Kwaremont moeten we het numeriek overwicht proberen uit te spelen."

  Een week geleden koesterde Tom Boonen nog een sprankeltje hoop om zondag aan de start te staan. "Tot ik zondag sprintjes getrokken heb op training. Ik had snel door dat ik dat idee moest opbergen", vertelt Boonen in een uitgebreid gesprek met Sporza.

  Wie wordt de te kloppen man in de Ronde van Vlaanderen? "Thomas steekt er bovenuit. Hij is de enige die vijf sterren verdient", vindt Boonen.

  En de beer Alexander Kristoff? "Er is een groot verschil tussen de manier waarop Thomas de E3 won en Kristoff de sprints won in De Panne."

  "Kristoff is een enorm sterke renner, hij gaat zijn stempel drukken zondag, maar Thomas vind ik nog sterker. Op de Kwaremont kan hij wegrijden van Kristoff."

  "En Kristoff heeft een groot nadeel. Wie gaat er met hem willen doorrijden? Er zijn er maar weinig die zin hebben om met Kristoff naar de finish te gaan."

  "Thomas volgen"

  Hoe moet Etixx-Quick Step het aanpakken volgens Tom Boonen? "Zondag wordt het niet zo moeilijk", voorspelt de drievoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen.

  "Team Sky start met één kopman: Thomas. Zij zullen de wedstrijd in handen nemen in de finale. Ze zullen Thomas afzetten aan de laatste beklimming van de Kwaremont."

  "Ik heb het er al met Niki (Terpstra, red.) en Stybar over gehad. Ik zou eerst en vooral gewoon proberen te volgen. Op de Kwaremont zou ik niet proberen om weg te rijden of druk te zetten. Het is nog ver."

  "Nadien krijg je nog mogelijkheden. Hopelijk hebben we een numeriek overwicht en kunnen we dat uitspelen."

  "Televisie kijken zondag"

  En waar volgt Tom Boonen zondag de Ronde van Vlaanderen? "Voor tv", lacht hij. Niet in de volgauto? "Neen, met twee ploegleiders en een mecanicien is daar geen plaats meer. En een wiel vervangen zou dan iets trager gaan", grijnst Boonen.