• home
 • video
 • pas verschenen

  Stybar: "We zullen als één team rijden"

  Zdenek Stybar: "Ik hoop dat ik nog altijd die topconditie heb."

  Etixx-Quick Step begint met twee troefkaarten aan de Ronde van Vlaanderen. "Maar toch denk ik dat Geraint Thomas topfavoriet is", zegt Zdenek Stybar, een van de twee azen van de ploeg. Op de persconferentie viel ook goed sponsornieuws te rapen.

  "We hebben onze leider verloren met Tom Boonen, maar we staan nog altijd met een sterke ploeg aan de start", zegt manager Patrick Lefevere op de persconferentie. "In de breedte hebben we wellicht zelfs het sterkste team."

  "Als ik zie hoe sterk we waren in Gent-Wevelgem en met hoeveel renners we de finish bereikten, dan heb ik er een goed oog op voor zondag."

  "Ook zonder Boonen en Cancellara gaat de wedstrijd gewoon door", grapt Zdenek Stybar. "Het zal anders worden. We moeten er voor zorgen dat het een aantrekkelijke koers wordt voor het publiek."

  "Voor de buitenwereld lijkt het misschien dat we als kippen zonder kop reden de voorbije koersen, maar dat klopt niet. We rijden als één team en zullen dat zondag ook tonen."

  "De afspraken tussen Niki (Terpstra) en mij zijn duidelijk. We zijn met twee sterke kopmannen en hebben ook nog Matteo Trentin en Stijn Vandenbergh in de ploeg. We kunnen heel wat opties uitspelen."

  Stybar was dit seizoen vroeg in vorm. "Ik hoop die topconditie nog altijd te hebben. Toch is voor mij Geraint Thomas zondag de topfavoriet. Hem moeten we in de gaten houden."

  Quick-Step blijft nog zeker tot 2017 sponsor

  Op de persconferentie maakte de CEO van Quick-Step, een bedrijf van laminaat en parket, bekend dat ze zeker tot 2017 sponsor blijven van de ploeg. De huidige overeenkomst liep na dit jaar af.

  "Het zou ideaal zijn om deze mooie verbintenis te kunnen vieren met een overwinning zondag", zegt Paul De Cock. "Het is momenteel niet evident om sponsors aan je ploeg te binden in het wielrennen", zegt Lefevere. "Dit zorgt tot eind 2017 voor veel vertrouwen en rust in de ploeg."