• home
 • video
 • pas verschenen

  STVV morst weer punten: "Zou het dan toch titelstress zijn?"

  Yannick Ferrera krijgt STVV even niet meer op de rails.

  Wekenlang was STVV de autoritaire leider in tweede klasse, maar met de titel in zicht begint de ploeg plots te zwalpen. Ook tegen laagvlieger Heist-op-den-Berg ging STVV kopje-onder. "We hadden deze match 100 keer kunnen spelen en telkens hadden we verloren", is coach Yannick Ferrera streng voor de microfoon van Proximus TV.

  Het bezoek van de leider inspireerde Heist-op-den-Berg tot een glansprestatie. Bij de rust stond het al 1-0 voor, door een goal van Van den Bergh en na de rust kreeg STVV helemaal het schaamrood op de wangen na goals van Jacobs en Webers (op penalty). De 3-1 van Momi kwam te laat.

  "Als je naar Heist trekt, verwacht je met drie punten naar huis te keren", zegt coach Yannick Ferrera. "We kunnen deze match 100 keer spelen en we winnen die geen enkele keer."

  "Alles liep mis: defensief én offensief. Je zou het op het slechte veld kunnen steken, maar Heist kon wél goed voetballen op dit veld. Het lag dus aan ons."

  "Ik heb lange tijd weggelachen dat we last hebben van de druk, maar nu begin ik toch te denken van wel. Het niveau op de training is heel hoog, maar in de match tonen we dat niet. Dan stel ik mij vragen."

  "We staan nog altijd eerste, maar het zal niet makkelijk worden. Alle andere ploegen hebben al eens een slechte periode gehad, wij hebben die nu plots."

  Heist-STVV 3-1 (rust: 1-0)

  Doelpunten: Van den Bergh 1-0, Jacobs 2-0, Webers 3-0 (pen), Momi 3-1