• home
 • video
 • pas verschenen

  Lierse maakt 18-jarige Benson prof: "Lierse in eerste houden"

  Benson is flankspeler: "Als jongere krijg je veel kansen bij Lierse."

  De 18-jarige Belgische flankspeler Manuel Benson Hedilazio heeft zijn semiprofcontract bij Lierse omgezet in een profcontract tot 2018. "Als jonge speler krijg je veel kansen bij Lierse. Mijn doel is een basisplaats af te dwingen. Op korte termijn kennen we onze taak: we willen met z'n allen Lierse in eerste klasse houden."

  Benson, net 18 geworden, is al langer bij Lierse. "Ik ken hier iedereen en de omkadering vangt de jongeren hier perfect op. Ik ben heel blij dat ik prof kan worden bij Lierse, dit is een belangrijke stap in mijn carrière."

  Als het van Benson afhangt, speelt Lierse volgend seizoen gewoon weer in eerste: "Play-off III begint zaterdag en ik hoop een bijdrage te kunnen leveren om de matchen tegen Cercle succesvol af te ronden."

  Lierse heeft nog meer personeelnieuws: zo zijn de opties gelicht in de aflopende contracten van Wanderson en Diomande. De twee zien hun verbintenis verlengd tot 2016.