• home
 • video
 • pas verschenen

  Hasi: "We zullen beter voor de dag moeten komen in de play-offs"

  "De spelers en ik kunnen wel om met de extra druk"

  Bijna twee weken geleden greep Anderlecht naast de beker. Goeie play-offs spelen zijn de enige manier voor paars-wit om dit seizoen nog een prijs te pakken. Anderlecht-trainer Besnik Hasi weet dat hij en zijn ploeg voor cruciale weken staan. "Dat heb ik deze week ook gemerkt op training. Er was veel scherpte in de groep."

  Anderlecht kon dit seizoen nog geen constante leggen in zijn prestaties. Vooral in de topwedstrijden presteerde het minder dan zijn concurrenten. Als die lijn wordt doorgetrokken in de play-offs, dreigt voor het eerst in vier jaar een seizoen zonder prijs.

  "Dat zorgt wel voor extra druk, maar ik ben al lang lid van deze club en die druk is er altijd. Zelfs als we de beker hadden gewonnen", zei Hasi vandaag op de persconferentie. "Die ambitie hebben we voor het seizoen ook uitgesproken. De spelers en ik kunnen daar wel mee om."

  "Na de bekerfinale leeft bij iedereen het idee dat we in de play-offs beter voor de dag zullen moeten komen. Dat heb ik deze week ook gemerkt op training. Er was veel scherpte in de groep."

  "In februari waren we op de goede weg, maar dan volgde het verlies tegen Gent en in de bekerfinale. We moeten opnieuw de juiste weg vinden, maar mijn spelers staan nog niet waar ik ze had gewild. Ik had gehoopt dat ze verder zouden staan. De belangrijkste reden is blessures. Vooral onze Afrikanen zijn niet goed teruggekomen na de Africa Cup."

  "We hebben nog alles in eigen handen in de play-offs"

  De eerste opdracht van Anderlecht in Play-off I is een thuismatch tegen Charleroi. Een gevaarlijke eerste horde, beseft ook Hasi. "Iedereen verwacht dat wij Charleroi zullen opvreten, maar wij weten wel beter. In de reguliere competitie haalden we drie op zes tegen hen."

  "In onze thuismatch wonnen we dankzij een goal van Mitrovic, in de terugmatch waren zij de betere ploeg. Charleroi is sowieso een verraderlijke ploeg. Ze hebben een sterk collectief en spelen altijd goed tegen de grote ploegen."

  "We hebben in deze play-offs nog alles in eigen handen. We hebben nog tien matchen om er nog een mooi seizoen van te maken."

  "Voorlopig is Sylla geen goeie transfer geweest"

  Voor Hasi is de volle ziekenboeg doorheen het seizoen een belangrijke reden voor de wisselvallige prestaties van zijn ploeg. Wat is hun situatie vlak voor het begin van de play-offs?

  • Steven Defour: "Steven heeft de hele week getraind en heeft geen reactie ondervonden. Het gaat goed met hem. Steven is heel belangrijk voor de ploeg en dat weet hij ook. Op stage heeft hij hard gewerkt en dacht ik dat hij niet meer uit de ploeg zou verdwijnen. Maar daarna was er altijd iets en is hij nooit meer 100 procent fit geweest."
    
  • Dennis Praet: "Dennis heeft een trap gekregen op zijn enkel en had daarna last van een verstuiking. Van zijn rug klaagt hij niet meer. Hij zal klaar zijn voor maandag."

  • Chancel Mbemba: "Hij is niet klaar voor de match tegen Charleroi. Mbemba heeft tweeënhalve maand niet gespeeld en enkel individueel kunnen trainen."

  • Idrissa Sylla: "Op Sylla reken ik niet meer dit seizoen. Hij is de laatste weken de intensiteit van zijn trainingen aan het opvoeren. Als dat niet lukt moet hij geopereerd worden. Voorlopig is hij geen goeie transfer geweest. Ik kan nog niet zeggen dat hij een mislukte transfer is, want daarvoor moet hij eerst spelen. Eerlijk gezegd had ik wel nooit gehoord dat hij zo lang onbeschikbaar zou zijn."