• home
 • video
 • pas verschenen

  De Jongh krijgt promotie bij Tinkoff-Saxo

  Steven De Jongh aan het stuur van de Tinkoff-Saxo-wagen.

  Tinkoff-Saxo is na de exit van Bjarne Riis grondig bezig met het herschikken van de technische staf. Stefano Feltrin werd al aangesteld als algemeen manager, Steven De Jongh wordt hoofdploegleider.

  Steven De Jongh is sinds 2013 aan de slag bij Tinkoff-Saxo als ploegleider. De Nederlander, een ex-ploegmaat van onder meer Tom Boonen bij Quick Step, krijgt na het gedwongen afscheid van Bjarne Riis een belangrijkere functie bij de Russische ploeg.

  De Jongh en Feltrin, die algemeen manager wordt, zullen de taken van Riis overnemen. De Jongh wordt hoofdploegleider. "Ik ben blij dat ik aan het hoofd kom van een sterke groep ploegleiders", zegt De Jongh. "Ik besef welke verantwoordelijkheid ik draag, maar tegelijkertijd wil ik de lat in deze ploeg steeds hoger leggen."

  "We gaan nu niet alles zomaar omgooien. Dat zou op dit moment niet verstandig zijn. We houden ons aan het programma en zullen onze sterktes en zwaktes intensief analyseren. We zullen behouden wat werkt en veranderen wat niet goed is."

  "We hebben een sterke groep renners en een uitstekend team van ploegleiders. Steven heeft een goede staat van dienst en hij is de juiste persoon om leiding te geven aan dat team, waarbij hij zijn huidige taken zal blijven uitvoeren", klinkt het bij Feltrin. "Ik zal ook een actieve rol spelen in de sportieve bedrijfsvoering. Steven en ik zullen gezamenlijk het werk dat Bjarne deed op ons nemen."