• home
 • video
 • pas verschenen

  Advocaten van Geraerts zetten de puntjes op de i

  Karel Geraerts daagde gisteren zelf op bij het Vlaams Doping Tribunaal.

  Gisteren verklaarde het Vlaamse Doping Tribunaal dat Karel Geraerts weigerde een DNA-staal af te leveren. Volgens zijn advocaten is hem dit nooit formeel gevraagd én is dit ook niet verplicht. Geraerts liet al weten dat hij het DNA-staal nu wél zal geven.

  Charleroi-voetballer Karel Geraerts hoorde donderdag twee jaar eisen voor zijn aandeel in de zaak van de ozondokter. Een DNA-staal zou hem kunnen vrijpleiten, maar dat weigerde Geraerts in te dienen.

  Geraerts besliste dit na de zitting wel te doen, maar toch willen zijn advocaten alsnog de puntjes op de i zetten. "De uitnodiging om een staal af te geven - die geenszins verplicht was - werd gestuurd naar zowat het volledige sportende patiëntenbestand van Dr. Mertens", klinkt het in het communiqué.

  "Omdat het toen in volle kerstperiode 2013 praktisch niet uitkwam en omdat de heer Geraerts niet wou meegesleurd worden in een onderzoek waar de gerechtelijke diensten klaarblijkelijk vooral op zoek waren naar "grote" namen, werd toen niet ingegaan op de uitnodiging."

  "Geraerts werd echter nooit verhoord door de gerechtelijke diensten, noch werd Dr. Mertens over de heer Geraerts verhoord. De heer Geraerts werd evenmin door de gerechtelijke diensten verplicht om enig DNA staal af te leggen. Hij betreurt het derhalve dat hij alsnog in het dossier werd meegesleurd en er een procedure voor het VDT werd opgestart."

  "Voor alle duidelijkheid wil de heer Geraerts benadrukken dat de beslissing van 2 april hem de mogelijkheid biedt om alsnog een DNA-monster af te leveren, maar dat hij hiertoe geenszins wordt verplicht. Hij wil echter zijn volle medewerking bieden aan het extra onderzoek."