• home
 • video
 • pas verschenen

  Victor Vazquez: "Zou heel snel kunnen gaan"

  Victor Vazquez hoopt snel zijn fototoestel in de kleedkamer te kunnen laten.

  Victor Vazquez heeft de voorbije weken keihard gewerkt aan zijn comeback. "Ik voel me alle dagen beter worden", geeft de Spaanse pion van Club Brugge aan. "Ik droom ervan in de titelwedstrijd even beslissend te zijn als "Rafa" in de bekerfinale."

  Maandag krijgt competitieleider en bekerwinnaar Club Brugge Standard over de vloer op de eerste speeldag van de play-offs. Zonder Victor Vazquez, maar die zou sneller dan verwacht verlost kunnen zijn van zijn enkelblessure.

  "Ik voel me alle dagen beter worden. De progressie de afgelopen twee weken was opmerkelijk", vertelt de creatieve middenvelder op de website van blauw-zwart.

  "De individuele trainingen op het veld met het medisch team verlopen naar wens. De reactie na de inspanningen is verwaarloosbaar."

  Wanneer sluit Vazquez weer bij de groep aan? "Ik kleef er geen dag of datum op, maar het zou vanaf nu wel eens heel snel kunnen gaan. Ik hunker onvoorstelbaar naar mijn comeback."

  "Alsof ikzelf op het veld had gestaan"

  De bekerfinale heeft Victor Vazquez moeten missen. "Vreselijk, maar achteraf viel het redelijk mee", zegt hij. "De ontlading na het doelpunt van "Rafa" was enorm en ik vierde uiteindelijk met de groep mee alsof ikzelf anderhalf uur op het veld heb gestaan."

  "Beslissen zoals "Rafa""

  En wanneer staat Victor Vazquez echt tussen de lijnen? "Ik droom ervan in de beslissende titelwedstrijd even beslissend te zijn zoals "Rafa" in de slotminuut van de bekerfinale", mijmert de Spanjaard.

  "De eerste prijs die we op zak hebben, heeft de selectie een onbeschrijfelijke boost bezorgd. We zijn net zoals kleine kinderen die een ijsje hebben gekregen. Het is danig lekker dat je naar een tweede - lees: de landstitel - verlangt."