• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Broeck mag als kopman naar de Giro

  Van den Broeck rijdt dit jaar niet in de Tour.

  Lotto-Soudal heeft zijn kopmannen voor de Ronde van Italië bekendgemaakt. Naast sprinter André Greipel rekent de Belgische wielerformatie op Jurgen Van den Broeck voor het klassement. De Giro wordt dit jaar gereden van 9 tot en met 31 mei.

  Dat Lotto-Soudal dit jaar niet rekent op Van den Broeck voor de Ronde van Frankrijk was al langer bekend. In de plaats daarvan wilde Van den Broeck zelf graag de Giro rijden, de ronde waar hij in 2008 van zich liet spreken met een zesde plaats.

  Maar ook een deelname van Van den Broeck aan de Ronde van Italië stond lange tijd niet vast. Daags na Milaan-Sanremo zei ploegmanager Marc Sergant: ""De evaluatie is voorlopig gunstig, maar ik wil bevestiging zien in Catalonië. Dat was ook de afspraak."

  Van den Broeck eindigde vorige zondag 23e in de Ronde van Catalonië, bijna vier minuten na ploegmaat Bart De Clercq, die 16e werd. Toch heeft hij zijn ploeg voldoende overtuigd om als kopman naar de Giro te mogen.

  Van den Broeck zal zich in Italië kunnen meten met onder meer Alberto Contador, Fabio Aru en Richie Porte. In de vlakke ritten rekent Lotto-Soudal op sprinter André Greipel.