• home
 • video
 • pas verschenen

  Singapore wil successen van Duivels kopiëren met Sablon

  Michel Sablon (67) was jarenlang TD van de Belgische bond.

  Michel Sablon is de nieuwe technische directeur van de voetbalbond van Singapore. De 67-jarige Belg, die jarenlang dezelfde functie vervulde bij de Belgische bond, tekende een contract van twee jaar in Azië. "Zijn nieuwe inzichtingen in de jeugdopleiding in België hebben ervoor gezorgd dat het land weer kon aanknopen met successen", luidt het vanuit Singapore.

  Sablon was tot zijn pensioen in 2012 TD bij de bond. Daarvoor was hij assistent van de bondscoaches Guy Thijs, Walter Meeuws en Paul Van Himst.

  Hij speelde ook een belangrijke rol bij de organisatie van Euro 2000 in België en Nederland en was een drijvende kracht achter het nationale voetbalcentrum in Tubeke.

  De functie bij Singapore was vacant geworden, nadat de Serviër Slobodan Pavkovic in januari opgestapt was. De Singaporese bondspreses Zainudin Nordin weet waarom hij de ervaren Belg haalt: "Michel brengt heel wat internationale ervaring mee. Zijn nieuwe inzichten in de jeugdopleiding in België hebben ervoor gezorgd dat het land weer kon aanknopen met successen."

  Sablon maakte een weloverwogen keuze: "Ik had een aantal aanbiedingen. Het professionalisme en de oprechtheid van de Singaporese bond hebben me overtuigd. Ik ben aangenaam verrast door hun passie en vastberadenheid om het voetbal naar een hoger niveau te brengen."