• home
 • video
 • pas verschenen

  McLeish: "Had alleen toekomst bij Genk als ik een contract voor 5 jaar kreeg"

  McLeish wuift na het seizoen Racing Genk uit.

  Alex McLeish is bezig aan zijn laatste weken als trainer van Racing Genk. Morgen speelt Genk tegen Zulte Waregem zijn eerste match sinds McLeish aankondigde dat hij na dit seizoen opstapt. "Ik ben een fier man. Ik wil vertrekken met Europees voetbal."

  De resultaten van Racing Genk zijn niet wat de supporters en de club voor het seizoen hadden verwacht. De namen van Peter Maes en Eric Gerets werden al genoemd in de Cristal Arena, maar dat is niet de reden waarom de Schot vertrekt.

  "Die berichten hebben geen invloed op mij", zegt McLeish aan Sporza. "Als ik denk aan een toekomst bij Racing Genk, dan denk ik aan een periode van vijf jaar. Maar een contract van vijf jaar zou ik niet snel gekregen hebben gezien de vele wissels die gebeuren tussen trainers. Dan is het beter om te vertrekken."

  "Ik denk dat ik het beste uit de spelers heb gehaald. We hadden een goede relatie. Er is nog werk aan deze groep. Ik weet niet of het werk in één seizoen kan worden afgerond."

  Maar McLeish zal Genk met opgeheven hoofd verlaten. "Er heerst natuurlijk teleurstelling omdat we Play-off I hebben gemist, hoewel we 49 punten hebben gehaald. Vooral dat we er zo dichtbij waren, maakt het moeilijk voor mij."

  "Maar ik wil mijn carrière bij Genk afsluiten met een ticket voor de Europa League. Ik ben een fiere man en heb veel successen geboekt als speler en trainer. Ik wil thuis kunnen zeggen dat ik ook in het buitenland Europees voetbal heb afgedwongen."

  "We hebben zeker een kans in Play-off II"

  De weg naar een Europees ticket loopt voor Genk langs Play-off II. Te beginnen met de match tegen Zulte Waregem morgen. "Onze tegenstanders in Play-off II zijn niet te onderschatten."

  "KV Mechelen eindigde het seizoen sterk. Zulte Waregem is wisselvallig, maar heeft ook bewezen dat het elke topclub in de problemen kan brengen."

  "We hebben zeker een kans in Play-off II, maar de anderen ook. Wij hebben een probleem met doelpunt te maken. De Ceulaer is nu wel fit, misschien geeft het bestuur hem toch nog een contract als hij een paar keer scoort."

  "Monrose heeft nog niet gescoord, maar hij heeft de laatste matchen wel iets laten zien. Als Mboyo niet zolang geblesseerd was geweest, denk ik wel dat we Play-off I hadden gehaald. Maar het kan nog enkele weken duren voor hij terug is."