• home
 • video
 • pas verschenen

  Marokko mag van TAS toch meedoen aan volgende Africa Cups

  Marokko zal toch kunnen vieren op de volgende Africa Cups.

  Het Internationaal Sporttribunaal (TAS) heeft de beslissing vernietigd om Marokko uit te sluiten van de Africa Cup in 2017 en 2019. Marokko kreeg die straf van de Afrikaanse voetbalbond (CAF) omdat het dit jaar in laatste instantie had geweigerd de Africa Cup te organiseren uit angst voor ebola.

  "De sancties die de CAF heeft opgelegd aan de Marokkaanse voetbalbond worden opgeheven, met uitzondering van een geldboete", schrijft het TAS in een mededeling. "De boete wordt wel herleid tot 50.000 dollar (46.000 euro)." De Afrikaanse voetbalbond had een boete van 1 miljoen dollar opgelegd.

  "De uitsluiting van Marokko voor de (afgelopen) Africa Cup is definitief. Over mogelijke compensaties van Marokko aan de Afrikaanse voetbalbond moet een andere instantie zich uitspreken."

  Marokko zou normaal in januari de Africa Cup 2015 hebben georganiseerd, maar zag af van het evenement uit angst voor de ebola-epidemie, die in West-Afrika woedde. Uiteindelijk was alleen Equatoriaal Guinea bereid om de rol van gastland op zich te nemen.