• home
 • video
 • pas verschenen

  Dury schrijft Essevee-fans: "Willen nog iets van play-offs maken"

  Dury: "Persoonlijk geraakt door steun van supporters"

  Zulte Waregem heeft een zwak seizoen beleefd, als twaalfde is Play-off II hun deel. In een open brief voor het begin van de play-offs richt coach Francky Dury zich tot de fans: "Oprecht bedankt voor jullie steun. Die heeft me persoonlijk geraakt."

  Dury geeft toe dat het op het veld een slecht seizoen was. "Na de fenomenale successen van de vorige twee jaar, was dit echt niet goed. Ik kan een hele reeks excuses zoeken en vinden, maar dat verandert niks aan die twaalfde plek. Ik hoop dat je gelooft dat wij ons best hebben gedaan. We hebben hard gewerkt. Maar het is ons niet gelukt."

  Dury wil zich niet bij de zaken neerleggen. "Wees gerust: ik ben niet van plan hierin te berusten of onze ambities bij te stellen. Soms was ik ontgoocheld in de spelersgroep, soms ook kwaad omdat ze jou als fan opnieuw niet gelukkig maakten."

  "Maar ik blijf trots op mijn team, omdat ze na de slechte start de focus op de redding hebben gehouden en "ons Essevee" veilig parkeerden. Nu zijn we er niet in geslaagd, maar Play-Off I is waar we élk jaar moeten voor gaan. Dat is niet alleen mijn mening. Het bestuur staat achter ons."

  "Daarom zijn we al hard bezig aan de kern voor volgend seizoen. We hebben veel geleerd. Dat heeft ons sterker gemaakt. Als individu én als club. Een grote winnaar is een sterke verliezer die leerde uit zijn fouten."

  "Persoonlijk geraakt door jullie rol als supporter"

  In het tweede deel van zijn brief legt Dury de reden van zijn schrijven uit: "De belangrijkste reden waarom ik je schrijf, is omdat ik mijn bewondering wil delen. Want dit seizoen heb ik ook fantastische dingen gezien. Ik ben trots op onze nieuwe tribune en de bouw van het trainingscomplex schiet goed op. Met dank aan de medewerking van het stadsbestuur."

  "Maar vooral de rol die jij hebt gespeeld, heeft me persoonlijk geraakt. De voorbije twee seizoenen was het enthousiasme bijna evident. Maar nu blijkt dat we ook in sportief moeilijke periodes op onze twaalfde man kunnen rekenen."

  "De laatste plaats, het verlies van Junior Malanda, de vele tegenslagen,…: het kruipt in je kleren. Maar je bent achter Essevee blijven staan. Oprecht bedankt."

  "En daarom zullen we het er voor dit seizoen hier ook niet bij laten. We willen van deze play-offs nog iets moois maken. We starten met een mooi drieluik: de verplaatsing naar Genk en nadien twee thuismatchen. We willen daarin alles geven."

  "Mocht het resultaat toch tegenvallen en we toch geen rol van betekenis meer kunnen spelen, dan geef ik enkele spelers de kans om zich te bewijzen. Dan is de voorbereiding van seizoen 2015 -2016 ook op het veld begonnen."