• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanmarcke: "Moeten er een lastige koers van maken"

  In afwezigheid van Tom Boonen rust een groot deel van de Belgische hoop voor de Ronde van Vlaanderen op de schouders van Sep Vanmarcke. "Ik zit goed voor zondag", zegt de kopman van Team LottoNL-Jumbo.

  Sep Vanmarcke reed zichzelf afgelopen zondag helemaal murw in een heroïsche editie van Gent-Wevelgem. De renner van LottoNL was volledig uitgeput na de finish, maar daarover maakt hij zich geen zorgen. "Ik zit wel goed voor zondag", vertelt hij aan Sporza.

  "Iedereen bekijkt het wat negatief, maar uiteindelijk heb ik vrijdag (in de E3, red) toch een heel goeie wedstrijd gereden en zondag werd ik ook nog zesde. Dat blijven toch wel heel goeie resultaten. Iedereen verwacht dat ik altijd meestrijd voor de overwinning, maar nu kwam ik 15 kilometer tekort. Dat had ik in de finale al wel voelen aankomen. Het was uiteraard niet mijn plan om daar te lossen."

  "Ik ben geen veelwinnaar, maar ik kan maar proberen om ooit de Ronde van Vlaanderen te winnen. Ik weet wel wat afzien is. Het ideale scenario? Dat weet ik niet. Ik wil gewoon op de fiets blijven en gespaard blijven van pech. En ik hoop dat mijn ploegmaats lang bij mij kunnen blijven."

  "Ik ben benieuwd naar zondag. Een aantal ploegen hebben er baat bij om er een lastige wedstrijd van te maken. Enkele snelle jongens moeten overboord. Als je met een Kristoff naar de streep rijdt, ben je geklopt. We moeten de koers slopend maken."

  Ploegleider: "Vanmarcke zal er zondag staan"

  Ploegleider Nico Verhoeven stelt zich geen vragen bij de paraatheid van Sep Vanmarcke. "Zondag in Gent-Wevelgem had hij het zwaar op het einde, maar Sep is klaar voor de Ronde van Vlaanderen", weet Verhoeven.

  "Sep is goed en ik geloof niet dat zijn piek al voorbij is. Zonder die pech in de E3 hoeven we nu niet te gissen over zijn conditie. Hij heeft de goeie vorm te pakken. Hij zal er zondag staan."

  "Of hij niet te veel met zijn krachten woekert? Sep is Sep. Hij heeft al veel geleerd de voorbije jaren en doseert zijn krachten al beter in de koers, maar hij zal altijd een renner zijn die de koers maakt en niet afwacht. Daarom houden de supporters van hem."