• home
 • video
 • pas verschenen

  Peter Maes: "Ik speel dat spelletje over Genk niet mee"

  "Ik wil correct blijven tegenover Lokeren."

  Het aangekondigde vertrek van Alex McLeish bij Racing Genk voedt de speculaties dat Peter Maes volgend seizoen coach wordt in de Cristal Arena nog wat meer. Maes zegt in de krant dat Genk "een mooie uitdaging" zou zijn, maar blijft voorzichtig en wil vooral zijn huidige werkgever Lokeren niet voor het hoofd stoten.

  Gisteren kondigden McLeish en Genk aan dat ze hun samenwerking na dit seizoen voor bekeken houden. McLeish zal Racing dus wel nog leiden in de play-offs, maar daarna is de weg vrij voor een nieuwe trainer.

  Dat nu al weer de naam van Peter Maes valt, is hoegenaamd geen verrassing. Maes en Genk stonden vorige zomer al op trouwen, maar omdat Maes uiteindelijk besliste zijn huwelijk met Lokeren te respecteren, bleef het bij een intense verlovingsperiode.

  Maes heeft op Daknam een contract tot 2017, maar aangezien Lokeren zich aan het einde van een cyclus lijkt te bevinden, zou het wel eens goed kunnen dat Roger Lambrecht zijn succescoach niet al te veel in de weg zal leggen.

  Technisch directeur van Lokeren Willy Reynders zet daar evenwel een kanttekening bij. "Elk jaar als Genk een nieuwe trainer zoekt, valt de naam van Maes. Maar Peter heeft hier bijgetekend en daar houden we hem aan. Al kan in voetbal altijd gepraat worden", zegt Reynders in Het Nieuwsblad.

  Maes: "Durf gerust aan nieuwe cyclus beginnen"

  Maes zelf laat voorlopig het achterste van zijn tong niet zien. "Ik geef toe dat Genk voor iedere trainer met ambitie een mooie uitdaging is, maar leid hier aub niet uit af dat dit een verdoken sollicitatie is", zegt Maes in Het Belang van Limburg.

  "Ik lig nog twee jaar onder contract in Lokeren en wil die overeenkomst nakomen. Het is juist dat we na vijf jaar op het einde van een cyclus gekomen zijn, maar ik durf gerust aan een nieuwe te beginnen. Lokeren heeft de voorbije jaren genoeg middelen binnengekregen om een stevige ploeg uit te bouwen."

  "Ik weet dat de media de komende weken en maanden weer veel druk zullen creëren, maar ik speel dat spelletje niet mee. Ik wil correct blijven tegenover Lokeren. Trouwens, misschien komen wij Genk in de play-offs nog tegen."