• home
 • video
 • pas verschenen

  Meert: "Hellebaut kon job niet meer combineren met gezin"

  Memorial-organisator Wilfried Meert moet op zoek naar een nieuwe rechterhand. Tia Hellebaut kan de job niet meer combineren met haar gezinsleven. Meert maakt zich niet al te veel zorgen over zijn opvolging. "We vinden wel iemand", zegt hij aan Sporza.

  Tia Hellebaut ging in het voorjaar van 2013, na haar afscheid als atlete, aan de slag in de organisatie van de Memorial Van Damme. Organisator Wilfried Meert zag in de voormalige olympische kampioene zijn gedroomde opvolgster, maar moet nu dus op zoek naar een nieuwe rechterhand.

  "Voor Tia was het na haar afscheid aanvankelijk een aanlokkelijk idee om in mijn voetsporen te treden. Maar intussen heeft ze drie kinderen en dat slorpt veel tijd en energie op. Dat leven is bijna onmogelijk te combineren met de functie zoals ik ze uitvoer", vertelt Meert.

  "Als organisator van de Memorial moet je vaak op reis en klop je onregelmatige uren. Tia is stilaan tot het besef gekomen dat dat eigenlijk niet te verzoenen is met haar gezinsleven."

  "De mensen die mij kunnen opvolgen lopen niet dik, maar we zullen wel iemand vinden. Zolang ik mij goed voel en de wil er is, zal ik ook voortdoen. De dag dat ik tegen mijn zin op het vliegtuig stap om naar een atletiekmeeting te gaan, zal ik meteen stoppen."

  "Het gewenste profiel? Het zou helpen als het iemand is die uit het atletiek komt. Dat is een heel aparte wereld, met veel verschillende disciplines. Er komt heel veel bij kijken."