• home
 • video
 • pas verschenen

  Heynen stopt als coach van Poolse eersteklasser

  Vital Heynen is ook bondscoach van Duitsland.

  Vital Heynen stopt na dit seizoen als coach van de Poolse eersteklasser Bydgoszcz. Heynen blijft wel aan de slag als bondscoach van Duitsland.

  Vital Heynen nam in december 2013 het roer over bij Bydgoszcz. Hij behoedde de club van de degradatie om vervolgens een plaats in de play-offs af te dwingen. Heynen had een voorstel gekregen om langer in Polen te blijven, maar koos ervoor om meer tijd door te brengen bij zijn familie.

  "Na een familiebezoek eind januari voelde ik dat het tijd is om te vertrekken. Mijn dochter raadde me aan om naar huis te komen. Het wordt een zwaar afscheid, want ik kom goed overeen met de spelers en het personeel", aldus Heynen.

  Een terugkeer naar Maaseik, waar Heynen in het verleden erg succesvol was, is niet aan de orde. "Maaseik heeft wel contact gezocht, maar ik heb in België niks meer te winnen als coach", zegt Heynen aan Sporza.

  Heynen blijft wel aan de slag als coach van de Duitse nationale volleyploeg. Begin vorige maand werd zijn contract er verlengd tot 2016. Heynen werkt al sinds februari 2012 voor de Duitse bond.