• home
 • video
 • pas verschenen

  Duivels worden in juni tweede op de FIFA-ranking

  De Rode Duivels blijven klimmen op de FIFA-lijst.

  De 6 op 6 tegen Cyprus en Israël heeft de Rode Duivels niet alleen op kop in hun EK-kwalificatiegroep gebracht, ook op de FIFA-ranking blijven de Belgen maar klimmen. Volgende maand worden ze derde en in juni halen ze zelf de tweede plaats. Al zal dat maar even duren.

  De Rode Duivels nemen in april de derde plaats over van Colombia op de FIFA-ranking en krijgen ook Argentinië in het vizier. 

  Omdat de Argentijnen de komende maanden punten verliezen en enkel onbelangrijke matchen spelen, zullen de Duivels in juni hen ook passeren en tweede worden na Duitsland. België deed nooit beter.

  De Rode Duivels zullen hun tweede plaats wellicht niet lang vasthouden, want op 11 juni start de Copa America. Daarin vallen voor Argentinië, maar ook voor Colombia en Brazilië, heel wat punten te rapen en zou België weer naar de vijfde plaats kunnen zakken.

  De Rode Duivels bouwen al een hele tijd aan hun opmars op de ranking. Toen Wilmots in juni 2012 overnam als bondscoach stond België 54e. Hij zal dus zijn derde verjaardag als coach vieren met de tweede plaats op de lijst.

  Wilmots: "10 jaar lang in top 8 blijven"

  Marc Wilmots weet dat in zijn drie jaar als bondscoach de Rode Duivels uitstekende resultaten voorlegden. "We zijn al drie jaar schitterend bezig. De spelers hebben geweldig gewerkt en als je tweede bent, verdien je dat."

  "We kijken wel niet te veel naar de ranking. Het is eerder de bedoeling om de komende 10 jaar lang in de top 8 te blijven", vertelde Wilmots na de match tegen Israël.

  De FIFA-ranking van België door de jaren heen