• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen verkent de Ronde: "Komaan, we gaan vertrekken"

  Nikolas Maes en Tom Boonen

  Geblesseerd of niet, Tom Boonen is met zijn team Etixx-Quick Step de Ronde van Vlaanderen gaan verkennen. "Een goede gids voor ons", legt ploegleider Wilfried Peeters uit. "Neen, zondag is hij er niet bij."

  Herstelt Tom Boonen (34) sneller dan verwacht? Drie weken na zijn val in Parijs-Nice is hij weer op zijn fiets gekropen.

  Vorige week maalde Boonen 100 trainingskilometers af, vandaag geeft hij in Oudenaarde present voor de ploegverkenning van de Ronde van Vlaanderen.

  Niet om zondag een gooi te doen naar een vierde zege in Vlaanderens Mooiste, wel om zijn ploegmaats bij te staan.

  Een ontspannen Boonen spoorde zijn collega's vanochtend aan om op de fiets te stappen. "Komaan, het is koud, we gaan vertrekken", riep hij aan het hotel in Oudenaarde.

  En weg was hij, onder massaal geklik van de persfotografen. Samen met Zdenek Stybar, Niki Terpstra, Matteo Trentin, Stijn Vandenbergh en Nikolas Maes trok de ploegkapitein op pad.

  "Neen, zondag is hij er niet bij"

  "Tom heeft de Ronde al drie keer gewonnen", legt ploegleider Wilfried Peeters uit. "Een brok ervaring die we goed kunnen gebruiken. Hij is onze gids."

  De training vormt geen gevaar voor zijn blessures. "Neen, deze verkenning kan geen kwaad. De schouderoperatie is goed verlopen en Tom trainde al op zijn fiets."

  Tovert Quick-Step Boonen zondag uit de hoed in Brugge? "Er is een verschil tussen trainen en competitie", lacht Peeters. "Dus neen, zondag is hij er niet bij."

  Onze man ziet een ontspannen Tom Boonen

  "Rechts rijden", maant de politie aan

  Straks krijgt u de beelden van de verkenning van Etixx-Quick Step.