• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "Brachten onszelf in de problemen"

  De Rode Duivels moeten strijden tot de laatste minuut tegen Israël.

  De Rode Duivels moesten harken om Israël met de zege te verlaten. "We kwamen misschien te slaperig uit de kleedkamer na de rust, maar vooral de drie punten zijn belangrijk", klinkt het.

  Bondscoach Marc Wilmots was al bij al opgetogen met de zege. "Als je de manier bekijkt waarop we gevochten hebben om deze drie punten te pakken, tegen een rechtstreekse concurrent, dan moet je tevreden zijn."

  Maar Wilmots was niet blind voor de problemen bij de Belgen na de rust. "We zijn toen slap begonnen en hebben onszelf in de problemen gebracht, zeker met het rood voor Kompany."

  "Voor de rust waren we nochtans indrukwekkend en dominant. We spelen nu blijkbaar ook buitenshuis tegen een muur, maar creëerden toch vijf open kansen en kwamen achterin nooit in de problemen."

  "Bij de rust zei ik dan ook "pas op dat we niet in slaap vallen en let op dat we geen rode kaart slikken". Maar jammer genoeg gebeurde dat toch."

  "Ik had de indruk dat Eden wat vermoeid was omdat hij niet meer achter zijn man liep en daarom bracht ik een frisse speler met Chadli. Jammer genoeg kreeg Kompany meteen daarna rood en belandden we in een moeilijke situatie."

  "Maar goed, we gaan tevreden naar huis. De 6 op 6 is wat iedereen vroeg en ik doe mijn hoed af voor het karakter dat mijn spelers toonden."

  Courtois: "Na de rust niet verwacht man van de match te worden"

  Thibaut Courtois was werkeloos er in de eerste helft, maar moest na de pauze wel een resem reddingen uit zijn handschoenen schudden. Hij werd nog verkozen tot Man van de Match.

  "Na de eerste helft had ik nooit verwacht dat ik hier nog met de trofee van Duivel van de Match zou staan. Voor de rust voetbalden de Israëli's met zoveel angst, maar erna gingen ze beter spelen."

  "De coach had ons gewaarschuwd dat het moeilijk kon worden als we ons ritme niet vasthielden. Maar we begonnen toch te slaperig aan de tweede helft."

  "Ik heb daar geen uitleg voor, soms gebeurt dat. Misschien hadden we het te makkelijk voor de rust. Zeker met een man inder werd het moeilijk en op het einde was het alle hens aan dek en verdedigen. We zijn heel blij met de 6 op 6, de zege is het belangrijkste."

  De Bruyne: "Hebben goed compact gespeeld"

  Kevin De Bruyne vond niet dat de Belgen overdreven hard in de problemen kwamen. "We hebben goed compact gespeeld in het laatste halfuur, de meeste Israëlische kansen waren vooral schoten van ver."

  "De uitsluiting van Kompany was toch een beetje dom. Die fout op die plaats, met nog vier man achter de bal was niet nodig. En daarna werd het moeilijker."

  "Na de rust hadden we vooral te weinig druk op de bal, we lieten Israël te veel spelen op het middenveld. Dat hadden we voor de rust nochtans perfect onder controle. Toen hadden we beter ook een goal meer gemaakt om op ons gemak te zijn."

  "Eigenlijk hebben we 60 minuten oké gespeeld en in het laatste halfuur hebben we karakter getoond. Met tien moet je ook proberen een match te winnen en dat deden we."