• home
 • video
 • pas verschenen

  Voormalig olympisch zwemkampioen Grant Hackett plant comeback

  Hackett pakt in 2004 olympisch goud op de 1.500 meter vrije slag.

  Grant Hackett is van plan om weer het zwembad in te duiken. De 34-jarige zwemmer zal deelnemen aan de Australische zwemkampioenschappen, die vanaf vrijdag in Sydney gehouden worden. "Ik heb geen doelstellingen en wil gewoon plezier beleven", zegt de Australiër.

  Grant Hackett brak op 17-jarige leeftijd door toen hij op het WK in Perth (1998) op de 400 meter vrije slag tweede werd na Ian Thorpe. Op de Olympische Spelen in Sydney (2000) en Athene (2004) zwom hij tweemaal naar olympisch goud op de 1.500 meter vrije slag.

  In oktober 2008 kondigde Hackett zijn afscheid aan, maar zes en een half jaar later nemen de zwemkriebels weer de bovenhand.

  "Ik heb geen doelstellingen zoals vroeger en behoud mezelf het recht voor om me op elk moment uit de competitie terug te trekken. Ik wil gewoon plezier beleven door te zwemmen en hopelijk zwem ik snel."

  Deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio is voorlopig uitgesloten. "Daar denk ik momenteel zelfs niet over na", zegt de Australische zwemkampioen.

  Na zijn sportieve carrière kampte Hackett met persoonlijke problemen. Zo volgde hij in 2014 nog een ontwenningskuur om van zijn verslaving aan een slaapmiddel af te geraken.