• home
 • video
 • pas verschenen

  Tweedeklasser Bergen is officieel failliet verklaard

  Het is voorbij voor stamnummer 44.

  Het doek is gevallen over Bergen. Omdat er vandaag geen overnemer gevonden is, zit er niets anders op dan de boeken dicht te doen. Mogelijk spelen alle ploegen van Bergen, van hoog tot laag, de competitie wel nog uit, maar daarna is het onherroepelijk afgelopen.

  Bergen was anderhalve maand al failliet verklaard door de rechtbank van koophandel, maar met een curator aan het hoofd bestond nog een waterkansje dat de club zich alsnog kon onttrekken aan het definitieve einde. De deadline van 31 maart bracht echter geen soelaas.

  "Ik stel met droefheid en spijt vast dat er vandaag geen volledige of gedeeltelijke overname van de club kan plaatsvinden", zegt curator Tony Bellavia. "Dat wil zeggen dat de commerciële activiteiten van de club vandaag eindigen en dat Bergen failliet is."

  De trainers, spelers en het personeel van Bergen zullen morgen hun C4 opgestuurd krijgen. Mogelijk speelt Bergen, dat van de laatste 13 jaar 9 jaar in eerste klasse speelde, het seizoen wel nog uit. De eerstvolgende dagen moet daar duidelijkheid over komen, al geeft de curator daar een negatief advies over, omdat spelen uiteraard kosten met zich meebrengt.

  In elk geval, de krampachtige pogingen om het armlastige Bergen (met onder meer 800.000 euro bondsschulden) te redden, zijn op niets uitgedraaid. De laatste weken hadden Oekraïense en Engelse investeerders op de deur geklopt, maar uiteindelijk is daar niets van in huis gekomen.

  Gaat Quévy in Bergen spelen?

  Intussen gonst het van de geruchten in Bergen, dat sinds 1934 onder de naam Royal Albert Elisabeth Club Mons speelt. Zo zouden allerlei mensen achter de schermen proberen om de jeugdopleiding in stand te houden, al dan niet in samenwerking met het naburige Francs Borains. Ook zouden er al gesprekken geweest zijn met eersteprovincialer Quévy om naar het Charles Tondreau-stadion te verhuizen. Zo zou er volgend seizoen toch nog voetbal van enig niveau te zien zijn in het gedeeltelijk verbouwde stadion.