• home
 • video
 • pas verschenen

  Meert: "Gemotiveerde olympische kampioenen op de Memorial"

  Lavillenie zal opnieuw polsstokspringen op de Memorial.

  De Memorial Van Damme krijgt met Renaud Lavillenie en Sally Pearson grote namen op bezoek. Organisator Wilfried Meert kondigde de komst van de olympische kampioenen, die gemotiveerd zullen zijn, vandaag aan. "En met Usain Bolt praten we nog en ook dat gaat de goeie richting uit."

  Op 11 september staat in het Koning Boudewijnstadion de 39e Memorial Van Damme op het menu. Het polsstokspringen en de 100 meter horden worden al zeker nummers om naar uit te kijken, met de deelname van de olympische kampioenen.

  "We hebben Renaud Lavillenie vastgelegd, de olympisch kampioen polsstokspringen en de man die het indoorrecord van Boebka afsnoepte", zegt Meert.

  "Lavillenie heeft twee dromen voor dit jaar. Hij wil in augustus in Peking voor het eerst wereldkampioen outdoor worden en de Diamond League, waarvan wij de finale houden, winnen. Bovendien wil hij over 6 meter springen."

  "Ook op de 100 meter horden hebben we de olympisch kampioene gestrikt. Sally Pearson zal meedoen aan het nummer dat een ferm Belgisch tintje krijgt omdat normaal Anne Zagré (kleine foto) en Eline Berings ook deelnemen."

  "Pearson kwam hier al vijf keer, maar won nog nooit. Daar is ze gefrustreerd over, net als toen ze door een val de Diamond League-titel verspeelde. Dat wil ze rechtzetten in Brussel. Zoiets horen we graag, een gemotiveerde olympische kampioene."

  "Ben er redelijk gerust op dat Bolt zal deelnemen"

  Komt Usain Bolt ook naar Brussel? "Er lopen gesprekken en die gaan de goeie richting uit. Vorig jaar nam hij een sabbatjaar en zijn coach focust vooral op een goed programma richting het WK in Peking."

  "Omdat wij na het WK zitten, staat niets zijn deelname in de weg. Tenzij het misschien zou foutlopen in Peking en hij bij ons geen revanche wil nemen."

  "Eigenlijk hoop ik het al in mei te beklinken bij het WK estafette op de Bahama's. Daar wil Bolt deelnemen en met zijn coach en management praten over zijn seizoen."

  "Hij komt trouwens zeker en vast graag naar Brussel. Usain was hier al zeven keer en meestal komt zijn coach, die eigenlijk niet graag reist, ook mee. Ik ben er redelijk gerust op dat het in orde komt."

  "Geen reden om nu al nerveus te worden

  De toekomst van de Memoiral is iet of wat onzeker door de komst van een nieuw nationaal voetbalstadion (zonder piste).

  Brussels Schepen van Sport Alain Courtois woonde de persconferentie bij en organisator Wilfried Meert maakt zich nog geen zorgen.

  "We zijn gerustgesteld dat we in het Koning Boudewijnstadion mogen blijven tot 2022. Dat is nog een lange periode en dus is er geen reden om ons nerveus te maken."

  "We kiezen een afwachtende houding en wachten de conclusie van het stadiondossier op Parking C af. Het is ook zo dat de politieke wereld de Memorial en een basis van atletiek in Brussel wil houden."