• home
 • video
 • pas verschenen

  McLeish: "Ik stop eind dit seizoen bij Genk"

  Alex McLeish: "Ik wil Genk nog Europa League bezorgen"

  Genk moet op zoek naar een nieuwe coach voor volgend seizoen. De Schot Alex McLeish heeft de club vanochtend laten weten dat hij zijn contract niet vernieuwt. De twee partijen hebben beslist om dit vandaag al bekend te maken om alle speculatie te vermijden en de focus helemaal op Play-off II te houden.

  De 56-jarige McLeish kwam in augustus naar Genk, dat na één speeldag al Emilio Ferrera buiten de deur had gezet. Tot de laatste speeldag was Genk - met een jonge ploeg en met een lang geblesseerde Mboyo - in de running voor Play-off I, maar het viel nog net uit de top zes.

  McLeish liet nu weten aan algemeen directeur Patrick Janssens dat hij geen kandidaat is voor een nieuw contract. "Ik heb besloten mijn contract niet te verlengen", zegt hij in een mededeling.

  "Deze uitdaging heeft me nieuw leven ingeblazen en ik ben trots dat ik heb kunnen werken met een groep die mentaal, tactisch en technisch vooruitgang heeft gemaakt."

  "Ik ben trots dat we dit seizoen een winratio haalden van 46 procent en we 49 punten haalden, vier meer dan vorig regulier seizoen."

  "Door deze beslissing nu al te communiceren zorgen we voor duidelijkheid en kunnen we volledig focussen op het behalen van een plaats in de Europa League", toont hij nog ambitie. "Ikzelf, de staf en de spelers beloven dat we alles zullen geven, zoals we dat voorheen ook deden."

  Genk: "In alle discretie spreken met kandidaat-trainers"

  De Limburgse club is de Schot erkentelijk: "Genk respecteert de beslissing van McLeish en heeft alle vertrouwen in de play-offs."

  De club is er zich van bewust dat Alex in moeilijke omstandigheden heeft moeten werken en desondanks een goed resultaat heeft neergezet."

  "Toen hij de ploeg overnam stond Genk op een 13e plaats. Op het einde kwamen we slechts 1 punt tekort voor Play-off I. Vooral zijn positivisme en stimulans van de teamgeest hebben hiertoe bijgedragen. Ook zijn geloof in de jeugd werd zeer sterk gewaardeerd."

  "Deze beslissing geeft de club nu de kans om in alle discretie gesprekken aan te knopen met kandidaat-trainers voor volgend seizoen. Zolang er geen beslissing gevallen is, zal hierover niet gecommuniceerd worden."