• home
 • video
 • pas verschenen

  Kebano, Mbemba, Kara, Simon of Tielemans wint Ebbenhouten Schoen

  Moses Simon maakte op korte tijd grote indruk bij AA Gent.

  Op 11 mei weten we wie de beste Afrikaanse voetballer of speler van Afrikaanse origine uit de Belgische competitie wordt. De vijf genomineerden werden gisteren bekendgemaakt. In alfabetische volgorde: de Congolezen Neeskens Kebano (Charleroi) en Chancel Mbemba (Anderlecht), de Senegalees Kara Mbodj (Genk), de Nigeriaan Moses Simon (AA Gent) en Youri Tielemans (Anderlecht).

  De uitverkiezing, een samenwerking van de vzw African Culture Promotion en RTL-TVi, is aan zijn 24e editie toe. De jury bestaat uit bondscoach Marc Wilmots, alle trainers van eerste tot en met derde klasse, de Belgische sportpers en leden van een erejury voorgezeten door Georges Heylens.

  Vorig jaar was Michy Batshuayi de laureaat. De spits verhuisde afgelopen zomer van Standard naar Marseille en maakte zaterdag bij zijn debuut voor de Rode Duivels tegen Cyprus meteen een goal.

  Op 11 mei wordt in het Birmingham Palace in Anderlecht de winnaar gelauwerd. Geen van de vijf staat al op de erelijst.

  De vijf genomineerden:

  Neeskens Kebano (Charleroi)

  Chancel Mbemba (Anderlecht)

  Kara Mbodj (RC Genk)

  Moses Simon (AA Gent)

  Youri Tielemans (Anderlecht)