• home
 • video
 • pas verschenen

  Joos: "Zou graag dezelfde driehoek tegen Israël zien"

  Het middenveld van de Rode Duivels overrompelde vorige zaterdag dat van Cyprus. Met Radja Nainggolan als meest verdedigende middenvelder en Axel Witsel een rijtje hoger, had bondscoach Marc Wilmots enkele geslaagde ingrepen uitgevoerd. Dat vonden ook de analisten in Extra Time.

  Extra Time over Marouane Fellaini

  "Zijn vorm is uitstekend", zegt Peter Vandenbempt. "Chapeau voor de manier waarop hij heeft teruggeknokt. Ik dacht dat het niet goed zou komen bij Manchester United, want hij was de verpersoonlijking van het mislukken van coach David Moyes. Maar zaterdag was hij weer de Fellaini van bij Everton en dan is hij onweerstaanbaar."

  Fellaini scoorde tegen Cyprus twee keer, telkens met zijn linkervoet. "Hij is linksvoetig geworden", stelt Filip Joos vast. "Dat is echt gek. Bij die tweede goal zijn de aanname en trap perfect." Vandenbempt: "Dat zijn doelpunten van de man met vertrouwen. Dan lukt alles."

  Extra Time over Axel Witsel

  Axel Witsel speelde hoger op het middenveld. "Hij was erg gretig tegen Cyprus", had Eddy Snelders vastgesteld. "Hij wilde zelf ook een doelpunt maken. Witsel speelde heel dicht bij Benteke om ook in zulke wedstrijden te scoren. Dit is de Witsel die we kennen."

  Extra Time over Radja Nainggolan

  Radja Nainggolan werd door bondscoach Marc Wilmots op de 6 gezet. "Hij speelt er sneller dan Witsel en is belangrijk voor de ploeg", weet Filip Joos. "Zijn foutenlast ligt hoger dan die van Witsel, maar hij kan een versnelling brengen. Het zou leuk zijn om tegen Israël dezelfde driehoek te zien spelen."

  Vandenbempt: "Nainggolan deed het formidabel tegen Cyprus, zoals we al vaak bij Roma hebben gezien. Hij is aanspeelbaar en speelt verticaal. Hij verdedigt vooruit, zoekt meteen diepgang en ziet de ruimte. Het was een totaalprestatie."

  "Hij voegt iets toe", vult Joos aan. "Dat hij het WK niet gehaald heeft, blijft voor hem terecht een frustratie. Tegen Argentinië hadden we zulke kerels kunnen gebruiken. Hij had ons diensten kunnen bewijzen. Met zijn energie kan hij een match doen kantelen."

  Bekijk het fragment uit Extra Time