• home
 • video
 • pas verschenen

  Demol: "Het voorjaar van Steegmans is voorbij"

  Steegmans kwam vandaag onzacht in aanraking met een vluchtheuvel.

  Een val in de eerste rit van de Driedaagse de Panne kost Gert Steegmans zijn voorjaar. Opnieuw slecht nieuws voor Trek-ploegleider Dirk Demol. "We hopen dat het geluk zondag in de Ronde een keer aan onze kant staat."

  Steegmans had Fabian Cancellara moeten bijstaan in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Maar net als voor zijn kopman bij Trek gooit een val roet in het eten. "Dit is niet meer plezant", zei ploegleider Dirk Demol aan Sporza.

  "In de Strade Bianche is Jasper Stuyven gevallen. Dat zag er toen niet goed uit. Hij is twee keer geopereerd. In Dwars door Vlaanderen viel Stijn Devolder. Wie hem zag vallen dacht meteen "dit komt niet goed"."

  "Vrijdag in de E3 Harelbeke was ik blij dat Devolder kon starten, maar dan verloren we onze kopman, Fabian Cancellara. Vandaag valt er één groot slachtoffer in de koers: Gert Steegmans. Het zit echt niet mee."

  "Ik weet niet wat er exact gebeurd is met Gert. Blijkbaar heeft hij een bocht verkeerd ingeschat en is hij op een vluchtheuvel gebotst. De koersdokter zei achteraf dat we moesten vrezen voor een kniebreuk. Nu blijkt dat hij niets heeft gebroken, maar zijn voorjaar is voorbij. Dat is duidelijk."

  "Na vandaag iets geruster op de vorm van Devolder"

  Stijn Devolder toonde in de eerste rit van de Driedaagse De Panne wel dat Trek nog ijzers in het vuur heeft. Devolder zat in de kopgroep en eindigde derde. Maakt dat van hem de uitgesproken kopman bij Trek voor de Ronde en Parijs-Roubaix?

  "Ik weet als geen ander wat Devolder heeft gedaan op training en na zijn prestatie van vandaag ben ik al iets geruster. Hij leek vrij goed vandaag en gesteund door Stuyven en Rast kunnen we misschien nog ver geraken. Ik denk wel dat deze ploeg nog meer geschikt is voor Parijs-Roubaix."

  "Devolder fietst vrij vlot, maar om hem meteen bij de topfavorieten te plaatsen is het nog te vroeg. We hopen dat het geluk zondag een keer aan onze kant staat."

  "Sommige ploegen steken er wat bovenuit, maar gaan zij de koers helemaal dragen? De ploeg van Boonen en wij controleerden automatisch de wedstrijden afgelopen jaren."