• home
 • video
 • pas verschenen

  Albert openhartig: "Begrijp nu mensen die uit leven stappen"

  Niels Albert: "Ik wil niet toegeven aan een depressie."

  Het leven van Niels Albert is niet meer hetzelfde, nadat hij in mei 2014 door hartproblemen had moeten stoppen met crossen. In het reportageprogramma Kroost op Vier bleek gisteren dat hij heel diep zat in de herfst van vorig jaar. "Elke ochtend sta ik op op met de gedachte dat het maar weer zo snel mogelijk avond wordt", onthulde Albert in een diepmenselijke reportage.

  Dat zijn wereld op zijn kop terechtkwam, is een understatement: Niels Albert had en heeft er heel veel moeite mee om van de ene dag op de andere de knop van crosser naar niet-crosser te maken.

  Ook de relatie met zijn vrouw Chantal kwam onder zware druk te staan. In die mate zelfs dat de twee vorige week het einde van hun huwelijk bekendmaakten.

  Reportagemaker Eric Goens trok in november met Albert naar de wereldbekercross in Koksijde, waar die in 2012 wereldkampioen werd. Twee jaar later beleeft hij duidelijk zijn donkerste dagen.

  "Als ik nu echt zou mogen kiezen, zou ik het liefst naar het ziekenhuis van Bonheiden rijden, naar de balie gaan en zeggen: "Hier is mijn portefeuille, mijn sleutels en telefoon. Breng ze thuis maar op de hoogte van waar ik zit en dat ze me even laten doen..."

  "Een depressie? Ik wil daar niet aan toegeven. Dat ligt niet in mijn karakter."

  Bekijk hieronder het fragment.

  Wie vragen heeft over zelfdoding, kan bellen naar 1813 of surfen naar www.zelfmoord1813.be.