• home
 • video
 • pas verschenen

  Aanvoerder Heylen: "We dragen de zege op aan Malanda"

  Michael Heylen is de nieuwe aanvoerder bij de beloften.

  De Belgische beloften hebben hun EK-kwalificatiecampagne ingezet met een 2-1-overwinning tegen de jeugd van Moldavië. Een verdiende zege, klonk het achteraf in koor. Maar er waren ook veel emoties na het eerbetoon voor Junior Malanda.

  "Dit is een zeer verdiende overwinning", vertelde Youri Tielemans aan Sporza. "We hebben in de eerste helft de match in handen genomen en hebben 2 keer gescoord. In de eerste 10 minuten van de tweede helft hebben we onszelf wel schrik aangejaagd, maar daarna hadden we de bal weer en hebben we nog kansjes gehad."

  Tielemans opende de score met een vrijschop, al zag de Moldavische doelman er niet goed uit bij die fase. "We hadden op hoekschoppen en vrije trappen geoefend. Het was mijn bedoeling om de bal daar te gooien, maar ik had verwacht dat iemand hem zou raken. De doelman kwam wel slecht uit en de bal ging er rechtstreeks in. Zoveel te beter."

  Timothy Castagne was de andere doelpuntenmaker. "Ik had een beetje geluk dat de bal voor mijn voet kwam, maar ik moest er zijn", zegt de Genk-verdediger. "Dit was mijn eerste goal voor de nationale ploeg en dus ben ik tevreden."

  Op de nummer 10 kon Charly Musonda Jr. zich uitleven. "We hebben zeer goed gespeeld, vooral in de eerste helft. Moldavië was mentaal wel sterk en is een goeie ploeg. Ze waren niet zo goed als we dachten, maar ze verdienen krediet voor hun match."

  Heylen over Malanda: "Een eer om aanvoerdersband over te nemen"

  Anderlecht-verdediger Michael Heylen droeg gisteren de aanvoerdersband, een rol die de betreurde Junior Malanda de vorige matchen voor zijn rekening had genomen. "Het was een vreemd gevoel na het pijnlijke verlies van Junior, maar het was een hele eer om zijn aanvoerdersband over te nemen", zegt Heylen.

  "Junior was een leidersfiguur en lag goed in de groep. Bij het eerbetoon heb ik aan hem gedacht, zeker toen ik zijn ouders zag. Normaal had hij bij ons op het veld gestaan en gewoon moeten meespelen. Dat is een akelig gevoel. We dragen deze zege op aan hem. Dat is het minste wat we kunnen doen."