• home
 • video
 • pas verschenen

  "Batshuayi moet knokken voor zijn status en dat is goed voor hem"

  Maart 2015 lijkt een cruciale maand te zijn in het groeiproces van Michy Batshuayi. De aanvaller heeft helemaal zijn draai gevonden bij Marseille en scoorde ook meteen bij zijn debuut voor de Rode Duivels. "Hij zal nog wel een kans krijgen van bij de aftrap", zegt Marc Degryse.

  De analisten van Extra Time kwamen nog eens terug op het vijfde Belgische doelpunt tegen Cyprus. Invaller Michy Batshuayi vond tijdens zijn eerste minuten in het shirt van de Rode Duivels meteen de weg naar het doel.

  "Hij heeft vertrouwen en dat zie je bij dat doelpunt", vertelt Marc Degryse. "Hij denkt en handelt snel en plaatst de bal met veel gevoel. Of hij een supersub wordt? Hij zal nog wel een kans krijgen van bij de aftrap."

  "Dat maakt hij ook mee bij Marseille. Als basisspeler heeft hij toen niet hetzelfde kunnen brengen als bij zijn invalbeurten. Laat hem daar volgend jaar wat vaker titularis zijn en dan ook bij de Duivels."

  "Technisch is hij sterker dan Lukaku en Benteke", vindt Peter Vandenbempt. "Dit zat er ook aan te komen. In de eerste 6 à 7 maanden van vorig seizoen leek het evident om hem mee te nemen naar het WK, maar hij heeft de verkeerde focus gehad. Hij was slecht in de play-offs en haalde geen niveau meer."

  "Batshuayi werd toen ook uitgefloten door de eigen fans", herinnert Degryse zich nog. "Hij nam het te makkelijk op en werkte te weinig. Bij Marseille is dat niet het geval. Daar heeft hij moeten knokken voor zijn status en dat is goed geweest voor hem."

  "Zulke spelers moeten vaak die stap zetten", vult Vandenbempt aan. "Ze vinden het niet vanzelfsprekend om bijvoorbeeld bij Standard op de bank te zitten, maar bij een club als Marseille aanvaarden ze dat. Ze vinden het logisch dat ze onderaan de ladder moeten beginnen."

  Batshuayi zet de 5-0 tegen Cyprus op het scorebord