• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "Wij moeten naar onszelf kijken"

  De aanwezige pers mocht blijkbaar niet alles horen op de persconferentie.

  De sfeer bij de Rode Duivels is opperbest na de makkelijke zege tegen Cyprus, maar op de persconferentie probeerde bondscoach Marc Wilmots het enthousiasme toch wat te temperen. Thibaut Courtois verwacht ook dat hij meer werk zal krijgen dan zaterdag.

  Marc Wilmots verwacht morgen een heel andere wedstrijd dan afgelopen zaterdag. "Ik was verrast door de wedstrijd van Israël tegen Wales", zei Wilmots aan Sporza.

  "Israël nam weinig initiatief en hun plannetje is niet gelukt. Maar wij moeten naar onszelf kijken, collectief spelen en de bal snel laten gaan. Het plezier bij de hele kern is groot. Ik heb alleen wat angst voor het veld, dat is heel droog. Als het niet wordt besproeid, hebben we een probleem."

  Na de overtuigende prestatie tegen Cyprus lijkt er weinig reden om het team om te gooien, maar over de opstelling wil Wilmots nog niets kwijt. "Ik was heel tevreden over de collectieve prestatie tegen Cyprus. Er is weinig reden om aan het elftal te sleutelen, maar er kan altijd iets voorvallen. Ik wil iedereen scherp houden, want we hebben iedereen nodig."

  "De Bruyne is blij om op de flank te spelen"

  De enige die niet helemaal tevreden leek afgelopen zaterdagavond was Kevin De Bruyne, die op de flank minder in het spel werd betrokken. "Ik zie het niet zo", zei Wilmots.

  "Volgens mij wil hij altijd op rechts spelen. Bij Wolfsburg zie je hem vaak naar de rechterflank trekken en iedereen weet hoeveel assists hij de laatste drie maanden heeft gegeven. Ik gebruik Kevin volgens de kwaliteiten die hij heeft en hij is blij om daar te spelen."

  "Tegen Cyprus werd Eden misschien meer betrokken in het spel, maar wie scoort en de assists geeft is niet belangrijk. België moet als groep succesvol zijn. Ik weet niet hoe Israël het zal aanpakken tegen ons, maar een gewond dier is altijd gevaarlijk."

  "Na de loting zeiden we al dat de twee moeilijkste matchen de verplaatsingen naar Bosnië-Herzegovina en Israël zouden zijn. Morgen is het zover."

  Courtois: "Vroeg scoren en voor twijfel zorgen"

  Thibaut Courtois verwacht dat hij meer werk zal krijgen dan tegen Cyprus. “Maar de tijd ging zaterdag ook snel voorbij, hoor. Je blijft professioneel en geconcentreerd. Er moet maar eens een afstandsschot komen en dan moet je toch klaar zijn."

  “Tegen Israël moeten we klaar zijn vanaf de eerste seconde. Ik denk dat ze ons onder druk zullen zetten omdat ze iets recht te zetten hebben voor hun fans na de 0-3-nederlaag tegen Wales van zaterdag."

  Is die nederlaag een goeie of slechte zaak? “Met een zege hadden ze misschien nog meer vertrouwen gehad en was het moeilijker geworden. Nu zullen ze er wel alles aan doen om niet weer te verliezen, maar kunnen wij misschien profiteren van de deuk in hun vertrouwen."

  "Als wij druk kunnen zetten en vroeg scoren, kan er twijfel in hun ploeg sluipen en zullen de fans mogelijk niet meer zo hard achter hun ploeg staan.”

  Zijn de Belgen verplicht om te winnen als je ziet bij welke clubs ze aan de slag zijn? “Het is toch altijd anders als je voor je nationale ploeg speelt, dan geef je alles voor je land."

  "Gezien onze status zouden we hier wel moeten winnen, maar dat wil niet zeggen dat we dat makkelijk even zullen doen. We mogen Israël zeker niet onderschatten.”