• home
 • video
 • pas verschenen

  Stabæk: "El Ghanassy kan attractie worden in Noorwegen"

  El Ghanassy begint volgende week aan het seizoen in Noorwegen.

  Stabæk is de nieuwe club van Yassine El Ghanassy. Het woelwater (ex-AA Gent) begint in Noorwegen na Pasen aan het nieuwe seizoen. "Nu ergens kunnen spelen is belangrijk voor mij", vertelt de 24-jarige aanvallende middenvelder aan stabak.no. Hij overtuigde coach Bob Bradley op stage.

  El Ghanassy is eindelijk weer aan voetballen toe. De Belgische Marokkaan, die twee keer voor de Rode Duivels voetbalde, zette zijn handtekening onder een contract van een jaar.

  El Ghanassy brak jaren geleden door bij AA Gent, maar door zijn wispelturigheid en ambities volgden er uitleenbeurten aan West Bromwich, Heerenveen en Al Ain.

  In september 2014 kwam er een einde aan het huwelijk tussen AA Gent en speler. Sindsdien speelde hij even in Dubai en legde hij een driejarig contract in Kazachstan naast zich neer.

  Nu is hij klaar voor een nieuw Europees avontuur in Noorwegen. Hij overtuigde Bradley, de ex-bondscoach van de VS, de voorbije week op oefenkamp in duels met Tromsø en Mjøndalen.

  "Hazard en Benteke zijn goeie vrienden"

  "Ik ben blij dat ik naar Stabæk kan komen. Ik hoop dat de club een goed seizoen draait en dat ik daaraan kan meehelpen. Ik wil iets extra's aan de ploeg geven."

  "Ik ben hier een week en kan besluiten dat Stabæk een goed voetballend team is. Vandaar ook mijn keuze. Ik ben dankbaar voor deze kans en wil zo ver mogelijk geraken bij Stabæk."

  De Noorse clubreporter was ook geïnteresseerd in het verleden bij de Duivels van de nieuwkomer: "Ik ken iedereen van de Belgische ploeg, bij de U21 speelde ik heel veel matchen met hen en ook een paar bij de A-ploeg. Mijn beste vrienden zijn Hazard en Benteke."

  De nummer negen van de Noorse competitie in 2014 verwacht heel wat van de Belg. "We zijn blij dat we hem hebben kunnen halen. El Ghanassy kan een attractie worden in de Tippeligaen", zegt technisch directeur Inge Andre Olsen.