• home
 • video
 • pas verschenen

  Rosenthal: "Er zal weinig kritiek zijn als Israël niet wint van België"

  Rosenthal is de vader van Zulte Waregem-speler Tom Rosenthal.

  Ronny Rosenthal zal morgen een aandachtige toeschouwer zijn in Jeruzalem voor de match van de Rode Duivels tegen Israël. De ex-spits van Club Brugge en Standard hoopt dat zijn thuisland de zware 0-3 tegen Wales kan doorspoelen, maar geeft Israël weinig kans. "Met een gelijkspel moet Israël tevreden zijn", zegt Rosenthal aan Sporza.

  Na de verloren wedstrijd tegen Wales verwacht Rosenthal een geprikkeld Israël tegen de Rode Duivels. "Maar de Belgen zullen Israël niet onderschatten. Op basis van de kwaliteit heeft België veel meer kans om te winnen, maar in voetbal weet je nooit natuurlijk."

  "Israël heeft veel respect voor België. De spelers kennen alle Rode Duivels, ook de bankzitters. Voor mij behoort België tot de drie of vier beste landen van Europa. Ze zijn al vier jaar goed, maar nu hebben ze ook de ervaring."

  Club Brugge-speler Lior Refaelov liet al uitschijnen dat Israël niet zal terugdeinzen om de wedstrijd verdedigend aan te pakken en Hazard en De Bruyne op de flanken dubbel te dekken.

  Maar daar gelooft Rosenthal niet in. "Ik had voor de match tegen Wales gezegd dat de ploeg Bale overal moest volgen, zelfs als hij tijdens de rust iets ging drinken. Maar bij België kan je alle spelers dubbel dekken."

  "Israël moet tevreden zijn met een gelijkspel. Iedereen wil natuurlijk wel winnen, maar is dat ook realistisch? Er zal weinig kritiek zijn als Israël niet wint van België."

  "Voor mij is België vanaf de eerste dag de topfavoriet in deze groep. Daarnaast heeft Bosnië-Herzegovina iets meer kwaliteit dan Wales, denk ik. Tussen hen zal het gaan voor de tweede plaats in de groep. Ik hoop natuurlijk ook op Israël. Misschien kan het als Israël voor een verrassing kan zorgen op het veld van Wales of Bosnië."